Doperwtjessoep in glas met muntblaadje

Doperwtjessoep

Een fris zomersoepje met doperwtjes en gember.

Dit heb je nodig:

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 cm verse gember (geraspt)
  • een scheutje olijfolie
  • 450 g verse doperwtjes
  • 500 dl kruidenbouillon
  • 1 el suiker
  • 200 ml zure room
  • rasp en sap van 1 citroen
  • handjevol muntblaadjes

Zo ga je te werk:

  1. Smoor de ui en de gember in een scheut olijfolie tot de ui glazig is.
  2. Voeg de doperwtjes toe en laat ze 10 minuten op een laag vuur garen.
  3. Voeg de bouillon en de suiker toe, zet het vuur hoger en laat de soep even goed doorkoken.
  4. Neem de pan van het vuur en laat het geheel iets afkoelen.
  5. Pureer de soep met de staafmixer.
  6. Meng de zure room met citroenrasp en citroensap en de fijngesneden muntblaadjes.
  7. Serveer de soep koud of warm met een flinke schep van het room-muntmengsel.

Landleven Special Stooft

Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.

Bestel hier