Chocoladepudding

Chocoladepudding

Verras je gasten met een zelfgemaakte chocoladepudding.

Dit heb je nodig:

  • 1 l melk
  • 90 g maizena
  • 150 g suiker
  • 60 g cacaopoeder
  • 1/2 pakje vanillesuiker

Zo ga je te werk:

  1. Houd twee kopjes melk apart en breng de rest van de melk aan de kook.
  2. Roer intussen de maizena en het cacaopoeder door elkaar en meng ze met de achtergehouden koude melk.
  3. Giet dit papje onder voortdurend roeren in de kokende melk.
  4. Laat het mengsel even doorkoken tot het gaar en gebonden is.
  5. Voeg tot slot de vanillesuiker toe.
  6. Spoel de puddingvorm met koud water en giet het mengsel erin.
  7. Laat de pudding in de koelkast koud worden.
  8. Lekker met slagroom.

Op zoek naar lekkere recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit mooie kookboek van onze culinair redacteur Klaske!

Bestel hier