Aardappelpuree met appels erdoorheen

Hete bliksem van appels en peren

Ook lekker met krokant gebakken speklapjes.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig:

  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 400 g zoete appels (bijv. Jonagold)
  • 250 g zure appels (bijv. Goudrenet)
  • 400 g peren (bijv. Gieser Wildeman)
  • klontje boter
  • 1 tl gemalen kardemom
  • naar smaak zout

Zo ga je te werk:

  1. Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukken en leg ze in een ruime pan met een laag water.
  2. Schil de appels en peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
  3. Voeg het fruit toe aan de aardappelen en kook het geheel in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Giet het kookvocht af, maar bewaar ongeveer een kopje.
  5. Stamp de ingrediënten tot een grove puree en voeg wat van het kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken.
  6. Roer er als laatste het klontje boter, de kardemompoeder en zout naar smaak door.
  7. Lekker met krokant gebakken speklapjes.

Landleven Wandelroutes

In Landleven Wandelroutes vind je meer dan 50 prachtige wandelroutes in alle provincies van Nederland, samengesteld in samenwerking met Wandelzoekpagina. Naast de beschrijving van de wandelroutes staan QR codes waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot de betreffende, meest actuele routebeschrijving.