Aardappelpuree met appels erdoorheen

Hete bliksem van appels en peren

Ook lekker met krokant gebakken speklapjes.

Dit heb je nodig:

  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 400 g zoete appels (bijv. Jonagold)
  • 250 g zure appels (bijv. Goudrenet)
  • 400 g peren (bijv. Gieser Wildeman)
  • klontje boter
  • 1 tl gemalen kardemom
  • naar smaak zout

Zo ga je te werk:

  1. Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukken en leg ze in een ruime pan met een laag water.
  2. Schil de appels en peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
  3. Voeg het fruit toe aan de aardappelen en kook het geheel in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Giet het kookvocht af, maar bewaar ongeveer een kopje.
  5. Stamp de ingrediënten tot een grove puree en voeg wat van het kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken.
  6. Roer er als laatste het klontje boter, de kardemompoeder en zout naar smaak door.
  7. Lekker met krokant gebakken speklapjes.

Landleven Special Stooft

Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.

Bestel hier