soufflé op een bord met brood

Venkelsoufflé

Een luchtige venkelsoufflé uit de oven.

Dit heb je nodig:

  • 2 venkelknollen
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 3 dl melk of bouillon
  • 3 eieren
  • naar smaak zout
  • verder: bakblik of hoge schaal voor in de oven blender

Zo ga je te werk:

  1. Kook de venkelknollen gaar in 10 tot 15 minuten in weinig water met een beetje zout.
  2. Pureer ze met de blender.
  3. Maak ondertussen een mooie bechamelsaus: verhit de boter en roer er de bloem doorheen.
  4. Giet al roerend de melk of de bouillon erdoor en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  5. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
  6. Scheid dooier en wit van de eieren.
  7. Roer de venkelpuree en drie eierdooiers door de bechamelsaus.
  8. Klop drie eiwitten in een aparte schaal stijf en spatel ze daarna voorzichtig door de massa.
  9. Verwarm nu de oven voor op 180 graden C.
  10. Schep alles in een ruime beboterde vorm, waarin de soufflé de ruimte heeft om te rijzen.
  11. Plaats de vorm 30 tot 40 minuten onder in de oven.

Bekijk onze shop tips
Landleven puzzel Tuinfeest Landleven puzzel Tuinfeest € 16,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven Streekgerechten Landleven Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu