Vijgen met geraspte citroenschil

Geroosterde vijgen met crème fraîche

Een heerlijk zoet bijgerecht van vijgen uit de oven.

Dit heb je nodig:

  • klontje roomboter
  • 16 rijpe vijgen
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 el vers citroensap
  • 1,25 dl crème fraiche
  • geraspte citroenschil van 1 citroen
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet een ondiepe ovenschaal (net groot genoeg om de vijgen tegen elkaar aan te zetten) in met wat boter.
  3. Leg de vijgen erin en smeer er nog wat boter over.
  4. Strooi de kristalsuiker over de vijgen en zet ze zo'n 12 minuten in de oven tot ze warm zijn.
  5. Besprenkel ze daarna met citroensap en laat ze 5 minuten, staan.
  6. Verdeel de vijgen over de borden, schep er wat crème fraîche naast en garneer ze met basterdsuiker en sliertjes citroenschil.
  7. Serveer zo snel mogelijk.

Bekijk onze shop tips
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven kaartenset Tuinfeest Landleven kaartenset Tuinfeest € 8,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu