Bouwtekening kippenhok

Levende Have bouwtekeningen

Levende Have heeft verschillende bouwtekeningen van dierenhokken. De omschrijvingen staan hieronder. De bouwtekeningen kosten €4,95 en zijn te bestellen via de link bij de artikelen.

Bouwtekening kippenhok

Kippenhok (klein)

Dit kippenhok heeft een vloeroppervlak van 0.75 x 2.00 m en een nokhoogte van 1.20m. Het is geschikt voor maximaal vier krielkippen. Eén kant van het dak kun je open zetten, zodat de kippen het hok kunnen gebruiken als nachtverblijf of schuilgelegenheid. Het hok is ook verplaatsbaar

Bestel werkbeschrijving
Kippenhok met uitloop

Kippenhok met uitloop

Dit kippenhok met uitloop kan worden geplaatst op een grasveld. Het hek is een onderdeel van het hok. Het nachtverblijf van 1.80 m bij 1.10 m met zitstok en legbakken zit op de verdieping, met daaronder een loopruimte met uitgebouwde ren. Aan de ene zijkant zit een valluik om de kippen toegang tot het weiland te geven. Aan de andere zijkant zit een valluik om het nachthok schoon te maken. De drie legbakken en de zitstok zijn uitneembaar. Het hok is geschikt voor vier kippen.

Bestel werkbeschrijving

Kippenhok met stahoogte

Dit kippenhok heeft een vloeroppervlak van 3.60 x 3.00m. Het hoogste punt is 2.50m. Dit hok is groot genoeg voor 15 tot 25 kippen en een haan.  De legbakken en de zitstokken zijn uitneembaar, zodat deze goed schoongemaakt kunnen worden. Ook bestaat de mogelijkheid om de eieren van buitenaf uit de legbakken te halen.

Bestel werkbeschrijving

Mobiel hok voor schapen, geiten en varkens

Dit mobiele hok is geschikt voor schapen, geiten of een varken.
Het is circa 1.60 x 2.40m groot. Iets groter of kleiner kan natuurlijk ook. 
Door de kruiwagenwielen die eronder zitten is het verplaatsbaar. Door het hok vaak te verplaatsen kan de grond weer herstellen. Het geraamte is van hout, je kunt ook kiezen voor een stalen frame, maar daar moet je voor kunnen lassen. De buitenkant kan worden afgewerkt met Western Red Cedar, doordat dat mooi vergrijst hoeft het niet behandeld te worden.

Bestel werkbeschrijving

Schuilstal

Deze schuilstal heeft een oppervlak van 3.50 x 5.00 m en is geschikt voor twee paarden.
De hoogte aan de voorzijde is 2.70 m en aan de achterzijde 2.30 m.
De schuilstal kan het beste worden geplaatst op het droogste stuk van het weiland en met de rug naar de regen- en windkant. Gemeenten die schuilstallen buiten het bouwblok toestaan, stellen vaak eisen aan materiaalgebruik. Om die reden zijn de delen van deze schuilstal geheel van hout. Op deze website staat veel informatie over de regel van schuilstallen.

Bestel werkbeschrijving

Sleepstal

De sleepstal biedt uitkomst wanneer je een schuilstal wilt maken, die geregeld verplaatst kan worden. Door de stal eens in de zoveel tijd te verslepen, voorkom je dat het op één plek een modderpoel wordt.
Ook is het in verband met de wisselende windrichting handig om een mobiele schuilgelegenheid te maken. De sleepstal is met een afmeting van 2.50 x 4.50m geschikt voor kleinvee. De hoogte aan de voorzijde is 2.00 m en achter 1.20 m. Groter of kleiner kan natuurlijk ook.
Op deze website staat veel informatie over schuilstallen.

Bestel werkbeschrijving

Varkenshok

Dit varkenshok van 2.10 x 2.10 m is geschikt voor in de wei. De varkens vinden er beschutting tegen zon en regen. Een houten bodem met daarop een strolaag geeft ze een comfortabel ligbed om lekker te luieren. Het hok heeft aan elke kant een deur, waardoor het oude stro zo naar buiten kan worden geschept, waar het kan dienen als schoonloopmat. Het hok staat op regels, zodat het gemakkelijk verplaatst kan worden, maar het kan natuurlijk ook worden geïntegreerd in het hekwerk tussen twee weitjes in.

Bestel werkbeschrijving

Windscherm

Een windscherm biedt beschutting aan alle weidedieren wanneer er geen schaduw- en luwteplekken zijn.
De constructie is zeer effectief. Het beschermt in de winter tegen regen, sneeuw en wind en in de zomer tegen de zon. We gaan uit van een lengte van 4 m lang met een dakoverstek van 1,8 m en een hoogte van 2 m. De houten constructie wordt vanwege het gewicht bekleed met golfplaten. Je kunt eventueel de verticale gedeelten bekleden met hout.

Bestel werkbeschrijving