steigerhouten boom met kerstkaarten en kerstboom op achtergrond

10 x kerstdecoratie voor in je huis

Het is weer tijd om de kerstsfeer in je huis te brengen! In dit artikel vind je dan ook 10 creatieve projecten om zelf de mooiste kerstdecoratie te maken. 

steigerhouten kaartenboom met kerstkaarten en op achtergrond kerstboom

Steigerhouten kaartenboom maken

Met deze stoere en romantische kerstboom van steigerhout breng je direct sfeer in huis. Hang de boom vol met kaarten van familie en vrienden en creëer zo je eigen pronkstuk voor tijdens de feestdagen. Zelf maken is zo gedaan...

Maak de kaartenboom
Cadeaus met foto's verpakt

Creatief met oude foto's

Met kerst draait het niet om de glimmende ballen, niet om het uitgebreide diner en niet om de cadeautjes onder de boom. Kerst draait om familie. Draag het dit jaar uit in de kerstdecoratie en ga op zoek naar de familiekiekjes van weleer. Voor mooie versiering met betekenis.

Bekijk de artikel
Hand die zelf gegoten kaarsjes aansteekt

Maak zelf je eigen kaarsen

Kaarsen gieten is eenvoudig en leuk. En jampotjes zijn verrassend leuke kaarsenhouders. Om de kerstsfeer in huis te brengen, versier je de potjes met een spreuk in krijtstift, of met geschilderde kerstfiguren.

Maak zelf kaarsen
Adventsster voor raam

Adventsster

In de weken voor kerst sieren adventssterren menig raam. Deze papieren kerstster uit grootmoeders tijd straalt pure nostalgie uit. Geef je raamster een persoonlijk tintje door hem zelf te maken.

Maak de adventsster
stersslinger

Maak zelf een sterslinger

Met deze sterslinger geef je je kerstboom een persoonlijk tintje.

Maak de sterslinger
Servies met kerst tekst

Servies vol goede wensen

Ga aan de slag om je eigen kerstservies samen te stellen met de mooiste kerstwensen.

Versier zelf het servies
tafelloper van sterren op tafel met eten en servies

Haak zelf een feestelijke tafelloper

Tijdens de wintermaanden is het extra leuk om het thuis gezellig te maken. Gezellig met je gezin aan tafel, genieten van elkaars gezelschap en het heerlijke eten en drinken. Haak gemakkelijk zelf deze prachtige tafelloper en tover zo een feestelijke sfeer op tafel. In het filmpje is te zien hoe je het doet.

Bekijk tafelloper
gehaakte onderzetters

Haak zelf feestelijke onderzetters

Lisanne Multem van het haakblog Happy Handmade Living ontwierp het patroon van deze feestelijke onderzetters. Leuk voor op de kersttafel, zeker in combinatie met de sterrenloper uit ons nieuwe haakpakket. Ga nu aan de slag en geniet nog deze feestdagen van een uniek gedekte tafel.

Haak de onderzetters
Vrouw met kerstboom van bladhark

Maak een kerstboom van bladhark

Deze alternatieve kerstboom van een bladhark is simpel om te maken en erg leuk ter decoratie aan de muur. Landlevens Alie laat je zien hoe je dit kunt doen.

 

Maak de kerstboom
sneeuwbollen

Sneeuwbol van natuurlijke materialen

Van oude glazen potten en natuurlijke materialen die op eigen erf te vinden zijn, maakt Alie van Veldhuizen sneeuwbollen in winterse sferen. Even schudden en de ‘sneeuw’ dwarrelt in het rond. Volg haar vijfstappenplan of bekijk het handige filmpje.

Maak de sneeuwbol
Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.