Zelfgemaakte paasdecoratie kip

Zelf paasdecoraties maken: onze leukste artikelen

Geef jouw huis een feestelijke paassfeer met zelfgemaakte decoraties! Wat dacht je van een feestelijke paastak of een eiermandje? Hier vind je onze leukste artikelen.

Natuurlijk gekleurde paaseieren

Natuurlijk gekleurde paaseieren

Bij een paasontbijt horen vrolijk gekleurde eitjes. Gebruik je liever geen verf, dan is er genoeg in je kastjes te vinden om kleur aan het paasontbijt te geven. 

ZO MAAK JE DE NATUURLIJKE VERF
Eiermandje in de vorm van een konijn

Eiermandje in de vorm van een konijn

Tijdens het paasontbijt staan er natuurlijk versgekookte eitjes op tafel. Serveer deze in een leuk konijnenmandje, samen met een plak zelfgebakken kwarkbrood.

ZO MAAK JE HET EIERMANDJE
Wolk van een paastak

Wolk van een paastak

De voorpret begint met het maken van deze paastak al vroeg. Start, net als Alie van Veldhuizen, enkele dagen van tevoren met het verven van de eieren op natuurlijke wijze. 

ZO MAAK JE DE PAASTAK
Paasbol met eitjes

Paasbol met eitjes

Lege eierschalen, wat stro, veertjes en een paar prille voorjaarsbloemetjes: samen vormen ze deze sierlijke paasbol. Alie van Veldhuizen laat zien hoe je hem in enkele stappen zelf maakt.

ZO MAAK JE DE PAASBOL
Paashaas van berkentakken

Paashaas van berkentakken

Met deze vrolijke paashaas breng je in een handomdraai het voorjaar in huis. Sprokkel zelf de benodigde berkentakken bij elkaar en bind ze in vorm. Alie van Veldhuizen laat in dit filmpje zien hoe je dat doet.

ZO MAAK JE DE PAASHAAS
Pomponnetjes maken

Pomponnetjes maken

Leuke pomponnetjes maken voor op de eierwarmertjes of op een kindermuts of als paaskuikentje of... Klaske laat in dit filmpje zien hoe je ze eenvoudig maakt met een vork, een schaar en een restje wol.

ZO MAAK JE DE POMPONNETJES
Eierwarmertjes breien

Eierwarmertjes breien

Deze warme mutsjes voor gekookte eitjes zien er vrolijk uit en lenen zich uitstekend om verschillende restjes wol mee op te maken. Ze zijn heel geschikt voor beginnende breisters, of om jouw brei-ervaring over te brengen op je (klein)kinderen. Leuk voor de paastafel! 

ZO MAAK JE DE EIERWARMERTJES
Krans met wollen eitjes

Krans met wollen eitjes

Van verschillende kleuren wol en een stukje tuinslang maakt Alie van Veldhuizen deze eivormige paaskrans, beplakt met nog veel meer eitjes in verschillende structuren en formaten. Laat je inspireren en maak je eigen variant met dit eenvoudige stappenplan.

ZO MAAK JE DE KRANS
Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.