gehaakte kattenmand

Haak een stoere kattenmand

Landleven-blogster Lisanne Multem is gek op het uitproberen van nieuwe dingen en haken met nieuwe materialen. Ze haakte deze stoere kattenmand van jumbogaren. Hier vertelt ze je stap voor stap hoe je de kattenmand zelf kunt haken.

Haak een stoere kattenmand - Landleven - Bobbiny garen

Ik vind het echt heerlijk om nieuwe dingen uit te proberen met garen en materialen! Zo kwam er laatst garen voorbij dat ik meteen moest scoren: het Bobbiny Yarns-garen. Het is een hele mooie, dikke koorddraad die je in verschillende diktes kunt krijgen: 3 en 5 millimeter dik en een echte jumbovariant die je met naalden van 16-18 millimeter haakt. Je kunt het garen ook uitstekend gebruiken om mee te knopen. Het is ook nog eens in vele toffe kleuren beschikbaar. Je maakt er echte eyecatchers mee.

Kattenmand haken met 15 millimeter naald

Als eerste wilde ik een nieuwe kattenmand haken voor mijn kater Keesje. De mand haakte ik met Bobbiny Jumbo-garen. Ik gebruikte in totaal 2 strengen in de kleur Mustard en een haaknaald van 15 millimeter. Ik wilde dat de mand lekker stevig zou worden omdat Keesje nog wel eens wild kan zijn. Hij wilde eigenlijk ook niet wachten tot ik de mand had afgehaakt, zoals je ziet op de foto hierboven. Uiteindelijk heb ik hem er toch even uit gekregen. Ik haakte de mand enkel in vasten en ben begonnen bij de bodem. Natuurlijk kun je de mand ook groter maken voor bijvoorbeeld je hond!
 

Haak een stoere kattenmand - Landleven - Bobbiny garen

Zo ga je te werk:

Zet om te beginnen een magische ring op en haak er 6 vasten in. Of haak 2 lossen en vasten in de tweede losse vanaf de haaknaald.

  • Toer 1: Haak 2 vaste in elke vaste (12)
  • Toer 2: Haak 2 vaste in elke 2e vaste (18)
  • Toer 3: Haak 2 vaste in elke 3e vaste (24)
  • Toer 4: Haak 2 vaste in elke 4e vaste (30)
  • Toer 5: Haak 2 vaste in elke 5e vaste (36)
  • Toer 6: Haak 2 vaste in elke 6e vaste (42)
  • Toer 7: Haak 2 vaste in elke 7e vaste (48)
  • Toer 6 t/m 21: Haak 1 vaste in elke vaste (48)

Haak een stoere kattenmand - Landleven - Bobbiny garen Lisanne Multem

Omdat ik de mand wilde dubbelvouwen voor extra stevigheid en een stoere uitstraling, heb ik hem lekker hoog gehaakt. Als je hem enkel wilt haken, dan heb je misschien al genoeg aan 1 streng.

Omdat ik 1 kant van de gehaakte vasten mooier vond dan de andere en ik die mooie kant graag aan de buitenkant wilde, heb ik het haakwerk nadat de eerste streng was opgehaakt, gekeerd en ben ik dus tegen de richting in gaan haken. Als je de mand dan binnenstebuiten keert, krijg je dezelfde kant buiten als de onderkant van de mand buiten.

Haak als laatste, indien gewenst, nog een rand met halve vaste om de gehele mand. Dit zorgt voor een mooie afwerking. Voor een extra leuk en stoer effect naaide ik er een leren label aan met MIAUW erop. Zoals je ziet is Kees er megablij mee, dus het is zeker ook een aanrader voor andere viervoeters! 

 

De leukste handwerk idee├źn

Handwerken is springlevend. Steeds worden er weer nieuwe, verrassende creaties bedacht. Laat je inspireren door de handwerkproducten in deze special en haak, brei, naai of vilt er wat moois van!
Een special vol inspiratie voor slechts € 7,95.