Zelfgemaakte hart krans van schors

De 10 leukste zelf te maken cadeautjes voor volwassenen

De 10 leukste zelf te maken cadeautips voor de feestdagen, een verjaardag of zomaar! Als je het zelf maakt is het veel persoonlijker en ook nog eens leuk om te doen. Succes!

Haak een Landleven kussenhoes

Maak zelf twee mooie Landleven-kussenhoezen. Een van 40x40 cm en een van 40x60 cm. In dit filmpje worden verschillende steken en haaktechnieken uitgelegd. Een mooie uitdaging om te haken en een aanwinst voor ieder interieur.

Bekijk de werkwijze

Kopjes vol bloeiers

Geef oude kopjes en mokken die staan te verstoffen een nieuw doel. Halveer ze en vul ze met bloeiende planten. Hoe je deze originele 'plantenbak' zelf kunt maken, doet Alie van Veldhuizen je voor in het filmpje met een duidelijke werkbeschrijving.

Bekijk de werkwijze

Plantenhanger van strotouw

Van strotouw knoop je een plantenhanger met een knipoog naar de jaren zeventig. Macrameeƫn is terug van weggeweest. Alie van Veldhuizen laat je verschillende knooptechnieken zien. Laat je creativiteit de vrije loop en ga aan de slag.

Bekijk de werkwijze

Haak een herfstige sjaal

Haak een prachtige herfstige sjaal. Plezierig om te dragen over een jasje en ook ruim genoeg om jezelf lekker in te wikkelen. Met het haakpakket leert Janneke je stap-voor-stap hoe je deze sjaal haakt, door de goede uitleg is dit voor iedereen te doen.

Bekijk de werkwijze

1001-dingenbord van een oud kozijn

Tover een oud kozijn om in een 1001-dingenbord. Met meer dan genoeg plekken voor leuke foto's, mooie stofjes, een geurende bloem en een lieve boodschap. Leuk om voor jezelf te maken of om weg te geven!

Bekijk de werkwijze

Levend schilderij

Een zelfgemaakte compositie van rode, groene, paarse en grijze vet- en rotsplantjes. Met dit 'schilderij' heb je het hele jaar door een ander kunstwerkje aan de muur hangen, maak hierbij je eigen creatie.

Bekijk de werkwijze

Haak een kleurrijke deken

Janneke Assink van haakblog Jipbyjan laat zien hoe je de Landleven-jubileumdeken haakt. In het filmpje doet ze voor hoe je een wybertje haakt.  Laat je inspireren door Janneke en ga ook aan de slag.

Bekijk de werkwijze

Haak een windlichthoes van raffia

Deze gehaakte windlichthoes van raffia is een echte must voor je buitentafel. Het materiaal geeft de hoes een mooie look en door de gebruikte lussensteek schijnt het kaarslicht er prachtig doorheen.

Bekijk de werkwijze

Sokken met een pauwensteek

Brei deze leuke sokken in een pauwensteek, ontworpen door Kiki Visser van The Dutch Cottage. Deze sokken staan ook afgebeeld bij het artikel 'Sokken breien zoals oma' in onze special Naald en Draad; het patroon en de uitleg over de pauwensteek vind je hier.

Bekijk de werkwijze

Tas met een leuk patroon

De inwoners van Marken en Volendam droegen vroeger de mooiste klederdrachten. Gebruik de ouderwetse stoffen een op een nieuwe manier, voor een unieke tas bijvoorbeeld. Natuurlijk kun je de tas ook maken van allerelei andere leuke stofjes.

Bekijk de werkwijze
Zin in Landleven?

Maak nu voordelig kennis met Landleven:10 nummers Landleven voor slechts € 29,50 met gratis Landleven agenda 2021 t.w.v. € 12,95. Je zit nergens aan vast, want het abonnement stopt automatisch. Ook leuk om cadeau te geven!
 

Neem abonnement