gehaakte kussens in verschillende kleuren

De 10 leukste zelf te maken cadeautjes voor volwassenen

De 10 leukste zelf te maken cadeautips voor de feestdagen, een verjaardag of zomaar! Als je het zelf maakt is het veel persoonlijker en ook nog eens leuk om te doen. Succes!

gehaakte kussens met verschillende kleuren

Haak een Landleven kussenhoes

Maak zelf twee mooie Landleven-kussenhoezen. Een van 40x40 cm en een van 40x60 cm. In dit filmpje worden verschillende steken en haaktechnieken uitgelegd. Een mooie uitdaging om te haken en een aanwinst voor ieder interieur.

Bekijk de haakpakketten
gebreide egelwanten

Gebreide egelwanten

Ook altijd koude handen in de winter? Dat is nu niet meer nodig met de gezellige kameraden Kwibus en Kwabbelnoot. Deze gebreide egelwanten vergezellen je de koude maanden door. Brei ze zelf met dit patroon.

Bekijk de werkwijze
vrouw bij bord waar je dingen aan op kan hangen

1001-dingenbord van een oud kozijn

Tover een oud kozijn om in een 1001-dingenbord. Met meer dan genoeg plekken voor leuke foto's, mooie stofjes, een geurende bloem en een lieve boodschap. Leuk om voor jezelf te maken of om weg te geven!

Bekijk de werkwijze
Labedissen breien

Labedissen breien

Labedissen zijn heerlijke hand- en armwarmers. Een eeuwenoude accessoire bij de Zeeuwse klederdracht. Een kunstig handwerkje dat je aan de hand van dit patroon ook zelf kunt breien. 

Bekijk de werkwijze
deken op houten bankje

Haak een prachtige deken

Haak zelf deze prachtige deken voor op de bank of lekker voor buiten tijdens koudere dagen. De deken is ontworpen door Janneke Assink die al eerder voor Landleven een shawl en een deken ontwierp.

Bekijk het haakpakket
windlichthoes van raffia op tafel naast plantenpot

Haak een windlichthoes van raffia

Deze gehaakte windlichthoes van raffia is een echte must voor je tafel. Het materiaal geeft de hoes een mooie look en door de gebruikte lussensteek schijnt het kaarslicht er prachtig doorheen.

Bekijk de werkwijze
gebreide sokken met pauwensteek bij open haard

Sokken met een pauwensteek

Brei deze leuke sokken in een pauwensteek, ontworpen door Kiki Visser van The Dutch Cottage. Deze sokken staan ook afgebeeld bij het artikel 'Sokken breien zoals oma' in onze special Naald en Draad; het patroon en de uitleg over de pauwensteek vind je hier.

Bekijk de werkwijze
Tas van oude deken

Tas van oude deken

Deze leuke tas maak je van een oude deken en een riem. In de special Naald & Draad vind je nog meer idee├źn, zoals een krukje, een prikbord en een tablethoes. Hier als voorproefje het patroon voor de tas.

Bekijk de werkwijze