Alles over wol workshop op Landleven in de Praktijk

Alles over wol workshop op Landleven in de Praktijk

Al duizenden jaren houden mensen schapen. Vroeger was het in eerste plaats voor wol, melk en het vlees. Tegenwoordig worden schapen ook gehouden voor plezier. Het zijn leuke beesten in allerlei verschillende rassen, vormen en maten. In Nederland kennen we ongeveer 70 verschillende soorten schapen. Dit betekent dus ook dat er heel veel verschil in wol zit. Ben jij van plan om met wol aan de slag te gaan of lijkt het je hartstikke leuk om met een natuurlijk product te werken? Dan is de workshop ‘Alles over wol’ op Landleven in de Praktijk echt iets voor jou!

Een schaap met dreadlocks

Het bestaat echt: een schaap met glanzende krullen van wol. Wensleydale Longwool schapen is misschien wel het grootste schapenras ter wereld. Ze komen voor in twee verschillende kleuren, namelijk wit en zwart. De wol van dit ras is heel geschikt voor spinnen en vilten, een onderdeel van wol bewerking.

Wol, wol en nog meer wol

Tijdens de Landleven in de Praktijk workshop ‘Alles over wol’ krijg je nog veel meer informatie, tips en krijg je les van het Low Lands Legacy duo. Je leert goede keuzes maken met betrekking tot wol bewerking, krijgt alles te weten over de verschillende soorten wol en krijgt de mogelijkheid om aan de slag te gaan met gereedschappen en technieken. Misschien maak jij straks wel de lekkerste sloffen, duurzame dekbedden, schattige knuffels of zelfs fauteuils!

Lijkt deze workshop jou wat? Bestel dan snel jouw kaarten!

Bestel kaarten