Koeien getekend met bister

Tekenen met bister

Mady Nijenhuis geeft op Beleef Landleven een workshop in het tekenen met bister. Bister is een kleurpigment, gemaakt uit roet en teer van verbrand hout of schellak of de gemalen bast van walnoten en Arabische gom. Vroeger werden er de meubels en houten vloeren mee gebeitst.

Met bister kan je ook tekenen met pen en penseel. Daarvoor worden de korreltjes verdund met water tot een soort inkt. Tijdens de workshop leer je behalve de techniek, ook kijken naar licht en donker, en alles wat belangrijk is bij het tekenen met pen en penseel. De kleur van bister geeft een nostalgische uitstraling bij alles wat je tekent, zoals bij een sepiakleurige foto het geval is. Geheel passend bij het thema van de Beleef Landleven dagen 2017: Langs het tuinpad van mijn vader. Mady illustreert al voor Landleven vanaf het eerste nummer. Kaarten en ander werk van haar (en ook bister) zijn in haar stand te koop.

Tekenen met bister - Mady Nijenhuis
Tekenen met bister - Mady Nijenhuis
Tekenen met bister - Mady Nijenhuis
Tekenen met bister - Mady Nijenhuis
Landleven special verbouwen

Er is weinig bevredigender dan iets dat al jaren niet meer is onderhouden met liefde en veel werk weer in oude (of nieuwe!) glorie te herstellen. In de Landleven special Verbouwen laten trotse bewoners van voormalige bouwvallen je meegenieten van hun verbouwervaring.
Prijs: € 8,95