gehaakte eierwarmertjes met tulpen

Eierwarmertjes met tulpen haken

Deze leuke eierwarmertjes in voorjaarsstijl haak je zelf! Het patroon is afgeleid van de tulpenpotjes

Tulpenpotjes onder de knie? Met een paar aanpassingen haak je leuke eierwarmertjes met dezelfde technieken. Hieronder het patroon voor de eienwarmertjes. Gebruik gemerceriseerde katoen (bijv. Phildar, Lana Grossa of Scheepjes) met haaknaald nr. 2,5 in de kleuren ecru, roze, groen en gemêleerd roze.

Haakpatroon eierwarmertjes


Begin met een magische ring met ecru.

 • Toer 1: haak eerst 2 lossen (= 1e vaste) en nog 7 vasten in de ring. Sluit de ring met een halve vaste in de 2e losse van het begin (8 vasten).
 • Toer 2: 2 lossen (= 1e vaste) en haak nog 1 vaste in dezelfde steek.Haak in alle volgende vasten 2 vasten, sluit de ring met een halve vaste in de 2e losse (16 vasten).

Wissel van kleur (groen).
 
 • Toer 3: 2 lossen (= 1e vaste), *haak in de volgende steek 2 vasten, dan 1 vaste*. Herhaal van * tot *. Eindig met halve vaste in 2e losse (24 vasten).

Wissel van kleur (roze).
 
 • Toer 4: 2 lossen (= 1e vaste), 1 vaste, 2 vasten in 1 steek. *1 vaste, 1 vaste, 2 vasten*. Herhaal van * tot *. Eindig met halve vaste in 2e losse (32 vasten).

Wissel van kleur (ecru).
 
 • Toer 5: ga nu de andere kant op haken, zodat de goede kant van het haakwerk van deze bodem aan de binnenkant komt. Je steekt deze toer alleen in de achterste lus van het V-tje, zodat er een klein richeltje ontstaat aan de buitenkant van het dopje. Haak 32 vasten. Begin weer met 2 lossen als 1e vaste, en eindig met een halve vaste in de 2 losse.
 • Toer 6: haak 32 vasten
 • Toer 7: Haak vasten, maar minder in de 8e en 20e vaste van deze toer (30 vasten).
 • Toer 8 t/m 10: haak 30 vasten.

Hecht nieuwe kleur (groen) aan.
 
 • Toer 11: haak 4 lossen (= 1e stokje en 1 losse) en 1 stokje in dezelfde steek. Sla 2 steken over,* haak 1 stokje, 1 losse, 1 stokje, sla 2 steken over*. Herhaal van * tot *. Eindig met halve vaste in 3e losse en sluit zo de ring.

Hecht nieuwe kleur (roze) aan.
 
 • Toer 12: Begin in het boogje van de losse van voorgaande toer: *haak 4 samengehaakte stokjes in het boogje, 2 lossen*, herhaal van * tot *. Eindig met halve vaste boven op cluster van 1e stokjesgroep.

Hecht nieuwe kleur (ecru) aan.
 
 • Toer 13: *haak 2 vasten tussen de "tulpjes"en 1 vaste op het "tulpje"*. Herhaal van * tot *.
 • Toer 14: haak het picotrandje volgens de teltekening.

Tulpenpotjes haken

Van hergebruikte conservenpotten en haakkatoen maakt Ellen Snoek uit Aalten deze kleurrijke bloemenvaasjes met tulpenmotief. Hier vind je de werkwijze.

Naar het artikel
Kleurrijke vaasjes van lege conservenpotten met een gehaakt hoesje.
Landleven special verbouwen

Er is weinig bevredigender dan iets dat al jaren niet meer is onderhouden met liefde en veel werk weer in oude (of nieuwe!) glorie te herstellen. In de Landleven special Verbouwen laten trotse bewoners van voormalige bouwvallen je meegenieten van hun verbouwervaring.
Prijs: € 8,95

 

Meer leuke handwerkprojecten?

De leukste brei-, haak, en naaiprojecten vind je in onze special Creatief. Een special vol inspiratie voor slechts € 7,95.