rek voor pompoenen

Maak zelf een pompoenrek

Eenvoudig te maken, met een zeer praktisch resultaat. Op hetzelfde stukje grond kun je tweemaal zoveel pompoenen kwijt én de vruchten liggen mooi van de grond.

De pompoenen blijven daardoor schoner en er is minder kans dat ze aangetast worden. Een pompoenrek kun je prima maken met materiaal dat je nog hebt liggen. De afmetingen kun je dus gerust aanpassen aan de materialen die je tot je beschikking hebt.

Dit heb je nodig:

  • 4 hoekpalen
  • 4 stammetjes of palen die als liggers kunnen dienen
  • 30 bamboestokken
  • moker, hamer, spijkers

Als uitgangspunt de maten van dit pompoenrek: 100 cm hoog, 120 cm breed en 90 cm diep. De bamboestokken zijn 100 cm lang en liggen 7 cm uit elkaar. De 'verdiepingen' zijn 47 cm hoog. Je kunt naar wens nog een derde verdieping toevoegen.

Zo ga je te werk:

  1. Sla de hoekpalen in de grond met de moker
  2. Spijker de liggers vast aan de hoekpalen.
  3. Sla spijkers op gelijke afstand van elkaar in de liggers. Leg de bamboestokken naast de spijkers en sla ze krom om de stokken vast te maken. 
  4. Plant pompoenplanten naar keuze.
  5. Geleid tijdens het groeien de pompoenplanten naar de gewenste plek. Zorg dat de vruchten een mooi, stevig plaatsje krijgen op het rek. Knip eventueel wat bladeren weg om te zorgen dat de onderste pompoenen genoeg zonlicht krijgen om rijp te worden.

De nieuwe agenda en scheurkalender voor 2022

Een perfect combinatie, de Landleven agenda én scheurkalender!
Koop ze samen en krijg € 2,90 korting.

Bestel hier