opbergzak voor pyjama in de vorm van schaap

Opbergzak pyjama in schapenvorm

Leuk en tegelijk handig. Een opbergzak voor de pyjama in de vorm van een schaap.

Dit heb je nodig:

 • het patroon, download het hier
 • wit vilt of fleece 80 x 100 cm
 •  bruin katoen 50 x 100 cm
 • poppenvulling
 • restje borduurgaren
 • naaimachine
 • schaar
 • 6 knoopjes

Zo ga je te werk:

 1. Knip de poten, de kop en de oren van het schaap volgens het patroon uit de bruine stof. Naai de delen voor de poten aan elkaar en keer ze binnenstebuiten. Vul ze met poppenvulling. Doe dit ook met de oren. Maak met knoopjes twee ogen op de kop van het schaap en borduur zijn snuit. Naai de voorkant en de achterkant van de kop goeddeels aan elkaar, waarbij je de kant met de knoopjes naar binnen legt. Steek daarbij ook de oren op de juiste plek tussen de stof. Ook deze liggen dus aan de binnenkant van de stof.
 2. Naai de delen aan elkaar, maar laat een deel open zodat je de kop binnenstebuiten kunt keren. Daarna vul je de kop met poppenvulling en naai je het laatste stukje met de hand vast. Knip volgens het patroon de voor- en de achterkant van het schaap uit vilt of fleece. Stik de kop met de hand op de voorkant van de schaapvorm vast.
 3. In de achterkant van het schaap maak je een horizontale opening, die groot genoeg is om de pyjama in te stoppen. Met een klein rechthoekje stof maak je een flap waarin u knoopsgaatjes aanbrengt. Met knoopjes aan de andere kant van de opening is de pyjamazak af te sluiten.
 4. Naai boven de opening op dezelfde breedte twee ophanglintjes (afgewerkte grootte 12 x 1,5 cm). Naai tot slot voor- en achterkant van het schaap aan elkaar. Met fleece of vilt hoef je niet binnenstebuiten te naaien, omdat de stof niet zal rafelen. Leg bij het vastnaaien wel meteen de poten op de juiste plek tussen de stofdelen. Jouw kind heeft nu een mooie plek om zijn of haar pyjama op te ruimen.

Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.