Oldtimers

Uitjes in maart

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in maart. Benieuwd wat er in jouw provincie te beleven valt? Je leest het hier! 

Drenthe

24 maart
Vollemaanwandeling Emmerdennen
Maak met een gids een wandeling bij volle maan door de Emmerdennen. Laat je ogen langzaam wennen aan de duisternis en ervaar de veelzijdige vegetatie en het glooiende terrein van dit bosgebied. Van open heideveld en vennen tot duister bos. De prijs bedraagt € 8,- en de wandeling duurt van 19.30-21.30 uur. https://www.staatsbosbeheer.nl/ 

Flevoland

8 maart
Wintergasten op Marker Wadden
De winter is een heerlijk rustige tijd op de Marker Wadden. De elementen hebben vrij spel, de mooie Hollandse luchten zijn elke dag anders en als u goed oplet zult u zien dat er ondanks de kou veel vogels verblijven. De excursieleider neemt u mee voor een extra lange wandeling op zoek naar wintergasten. U leert meer over het unieke vogelgebied dat de Marker Wadden zijn, want hoewel de eilanden er pas kort liggen heeft het gebied zijn waarde voor de vogels al lang en breed bewezen. De excursie duurt van 9.30 tot 14.45 uur en kost € 50,-.
www.natuurmonumenten.nl

 

Friesland

30 maart
Vlomarkt Makkinga
De vlomarkt van Makkinga, ook wel ‘het Waterlooplein van het Noorden’ genoemd, is een echte vintagemarkt die geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd. De organisatie is in handen van Dorpsbelang Makkinga. Vaak zijn er meer dan 75 standhouders die op de vlomarkt allerhande waar aan de man proberen te brengen. De markt duurt van 8.00 tot 12.00 uur en de toegang is gratis.
https://dorpmakkinga.nl


 

Gelderland

2 maart
Landelijke vlinderdag
Honderden vlinder- en libellenliefhebbers verzamelen zich in de Junushoff in Wageningen voor een inspirerende, leerzame en gezellige dag. Naast het uitgebreide programma van presentaties, informatieve en educatieve films is er een informatiemarkt waar van alles te zien en te koop is. Boeken, sieraden, planten: keus genoeg.
www.vlinderstichting.nl

3 maart
Opentuindag en Entdag
Bij de Overtuin in Warnsveld op zondag 3 maart enten de vrijwilligers van de Noordelijke Pomologische Vereniging tegen een geringe vergoeding een jonge loot. Daarnaast geven zij advies over de aanleg en onderhoud van boomgaarden, de aanplant, teelt en ziektebestrijding. 

www.deovertuin.nl

Groningen

2 maart
Workshop viltpracht
Laat je verrassen door het spelen met de zachte wol, met je handen in het warme water en de geur van zeep. Onder je handen ontstaat een mooie vilten bol, te gebruiken als lampenkapje of kommetje. Viltpracht werkt samen met de winkel en dagbesteding van Wol&Zo. De workshop vindt plaats op een prachtige locatie in het historische hart van het stadje Appingedam en duurt van 10.30 tot 15.30 uur. Deelname kost € 50,- inclusief koffie of thee en iets lekkers erbij.
https://viltpracht.nl 
 

Limburg

16 maart
Workshop natuurfotografie in De Groote Peel
Leer de kneepjes van de fotografie tijdens de workshops van vakfotograaf Nando Harmsen. Het uitgestrekte veenlandschap van De Groote Peel leent zich perfect voor het maken van mooie plaatjes, op elk tijdstip van de dag: van 's ochtends vroeg tot in het donker van de nacht. De workshop duurt van 8.00 tot 11.30 uur en kost € 80,-.
www.staatsbosbeheer.nl

Noord-Brabant

10 maart
NK Maasheggenvlechten 2024
Voor de achttiende keer organiseert Stichting Landschapsbeheer Boxmeer (Slabox) het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten. De wedstrijdlocatie is op Portaal de Vilt, gelegen aan de provinciale weg van Beugen naar Oeffelt.
www.maasheggen.nl/nk-maasheggenvlechten/nk-maasheggenvlechten-2024
 

Noord-Holland

31 maart en 1 april
Noordhollands Oldtimerfestival
Het Noordhollands Oldtimerfestival in Venhuizen is al een aantal jaren hét dagje uit voor het hele gezin tijdens de paasdagen: 12.000 vierkante meter overdekt oldtimerplezier met allerhande dingen uit het verre of nabije verleden. Auto’s, motoren, trucks en andere voertuigen, kramen en stands met onderdelen of kleding, maar ook miniaturen en andere snuisterijen ontbreken niet. Beide paasdagen open van 11.00 tot 18.00 uur. Entree € 12,-; t/m 17 jaar € 6,-.
www.oldtimerfestival.nl 

Overijssel

8, 9 en 10 maart
Crea Weekend
Het Crea Weekend in Hardenberg is een fantastisch uitje voor iedereen die gek is op DIY en creativiteit. Drie dagen lang is er een beurs met verschillende standhouders die hun creativiteit met je zullen delen. Er zijn bekende mensen die demonstraties geven en klaarstaan voor al je vragen. Ook zijn er natuurlijk verschillende workshops zoals sieraden maken en boetseren. Entree € 12,50; kinderen € 7,50. Je bent elke dag van 10.00 tot 17.00 uur welkom in de Evenementenhal van Hardenberg.
www.crea-weekend.nl


 

Utrecht

t/m 1 april
Tentoonstelling Blocbirds
De nieuwe expositie Blocbirds van het designer- en kunstenaarsduo Paul&Albert toont een collectie van twaalf geweven doeken met grafische weergaven van vogels die op het landgoed van kasteel Groeneveld voorkomen. Blocbirds is een kunstproject dat de verborgen schoonheid toont van vogels om ons heen, die je pas ziet als je echt gaat kijken. Open dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur; entree € 6,50.
https://kasteelgroeneveld.nl
 

Zeeland

23 maart
Mega Vlooienmarkt Zeelandhallen
Megagrote vlooienmarkt in de Zeelandhallen in Goes, met veel bijzondere en unieke tweedehands items. Voor de verzamelaar en voor mensen die van rommelmarkten houden. Er staan maar liefst vierhonderd kramen vol met tweedehands artikelen. Parkeren is gratis voor bezoekers en de entree is € 5,-. Je bent welkom van 9.00 tot 16.00 uur.
https://allekringloopwinkels.nl


 

Zuid-Holland

7 maart
Food la route
Het is een speciale manier van uit eten gaan in Ouddorp, waarbij u op één avond in vier verschillende toprestaurants komt. Dat wordt genieten! Je start in een van de restaurants, waar je je laat verwennen met een zalig gerecht dat de chef-kok speciaal voor u bereidt. Hierna wandel je door de sfeervolle straten, op naar het volgende restaurant. De prijs is € 69,90 inclusief viergangendiner, drie bijpassende glazen wijn en koffie/thee bij het nagerecht.
https://foodlaroute.nl

 

Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.