Een plas in natuurreservaat de Doort.

Fietsroute Natuurreservaat De Doort

Met deze Landleven-route ontdek je De Doort, een verrassend natuurreservaat tussen de plaatsen Echt, Susteren en Dieteren. En wie weet spot je onderweg wel een van de zeldzame boomkikkers die in dit gebied leven.

Over de fietsroute

  • Deze fietsroute is 66 kilometer lang.
  • De startlocatie van deze route is Stationsstraat, 6114 NE Susteren
  • Dit is een knooppuntroute.

Kaart De Doort

Knooppunt 24: Maaseik

Het Belgische Maaseik ligt op de grens met Nederland. Zoals de naam doet denken ligt de stad aan de rivier de Maas. Op de markt staat het Gebroeders van Eyck standbeeld. De broers Jan en Hubert van Eyck zijn waarschijnlijk in de veertiende eeuw in Maaseik geboren en waren allebei kunstenaar. Hun bekendste werk is ‘Het Lam Gods’, dat nu nog altijd in de Sint-Baafs­kerk in Gent hangt. Maaseik heeft verschillende bezienswaardigheden, waaronder Musea Maaseik, het Selbachmuseum, het Regionaal Archeologisch Museum en de Catherinakerk.

Tussen knooppunt 6 en knooppunt 11: Natuurreservaat De Doort

Natuurreservaat de Doort ligt ten zuiden van Echt. Het gebied is 148 hectare groot en eigendom van Staatsbosbeheer. Het is een afwisselend gebied met loofbos, weilanden en akkers. Door de kleinschalige kleiwinning in het verledenontstonden meerdere poelen en plasjes. De Doort staat bekend om de grote populatie van de zeldzame boomkikker. Ook is dit het leefgebied voor vele verschillende soorten libellen en vogels.

Tussen knooppunt 16 en knooppunt 20: Susteren

Midden in de ‘taille van Limburg’ ligt Susteren. Aan de ene kant grenst het meest westelijke stuk Duitsland aan Susteren en aan de andere kant van de Maas begint België. De Sint-Amelberga­basiliek is een bezoekje waard. Hier ligt niet alleen de middeleeuwse Koning Swentibold begraven, naast en onder de oeroude basiliek ligt een schatkamer vol religieuze kunst en relikwieën.

Knooppunten De Doort

Deze fietsroute is gemaakt door Fietsen123. Klik hier voor de originele versie van deze route met printoptie.

Speciale editie fietsroutes 2024

In deze derde editie van Landleven Fietsroutes vind je weer tientallen nieuwe knooppuntenroutes in heel Nederland. Elke route is voorzien van een kaartje, een lijstje met knooppunten en de leukste weetjes en tips voor bezienswaardigheden onderweg. 

Prijs: € 8,95