Jan van Gorp fiets- en wandelroute route, Hilvarenbeek

Jan van Gorp fiets- en wandelroute route, Hilvarenbeek

Ontdek het Aards Paradijs van wonderkind Jan van Gorp met deze fietsroute (10 km) in combinatie met een wandellus van 5,5 km in Hilvarenbeek.

In Hilvarenbeek werd in de zestiende eeuw een opmerkelijk persoon geboren genaamd Johannes Goropius Becanus, ook wel bekend als Jan van Gorp. Hij was gezegend met een indrukwekkende taalvaardigheid, een uitstekende intuïtie en een brede kennis van de natuur. Door deze eigenschappen te combineren met zijn gevoel ontdekte hij het AARDS PARADIJS. Het verhaal van Jan van Gorp kan ontdekt worden in Hilvarenbeek, een plaats waar men kan genieten van de schitterende natuur, eeuwenoude gebouwen, leuke klimbossen en culinaire hoogstandjes op één van de vele terrassen.

Over de fietsroute

  • Deze route is 15, kilometer lang. De fietsroute is 10 kilometer en de wandelroute 5,5 kilometer.
  • De startlocatie van deze route is De Vrijthof in Hilvarenbeek.
  • Dit is een knooppuntroute.

Deze fiets- en wandelroute is gemaakt door VisitBrabant Routebureau. De route is uitgezet via het Brabantse fietsknooppuntensysteem. Fiets eenvoudigweg van het ene naar het andere genummerde knooppunt. Pijlen wijzen je de weg tussen de knooppunten. Het startpunt is op De Vrijthof in Hilvarenbeek en is in totaal 15,5 km lang. De fietsroute is 10 km en de wandelroute 5,5 km. Om de wandelroute te starten, fiets je eerst naar fietsknooppunt 50. Vanuit daar kun je fietsen naar De Nieuwe Hoef om je fiets te parkeren. Wandel vanuit hier naar wandelknooppunt 92. Na je wandeling stap je weer op de fiets en fiets je weer terug naar fietsknooppunt 50. Hier gaat de fietsroute verder richting het eindpunt. 
 

Knooppunten: Fiets: 42, 51, 38, 50 Wandel: 92, 68, 67, 94, 93, 92 Fiets: 50, 08, 51 en 42.
Routeflyer

Deze fietsroute is gemaakt door VisitBrabant Routebureau
VisitBrabant Routebureau is hét startpunt voor de mooiste fiets- en wandelroutes, ruiternetwerken en mountainbike-routes in het veelzijdige Brabant. Stel met de routeplanner via de knooppunten je eigen route samen. Of laat je inspireren door onze themaroutes, de Brabantse Fietscafés en koop je routekaarten via onze webshop. Kijk op routesinbrabant.nl.
 

Speciale editie fietsroutes 2024

In deze derde editie van Landleven Fietsroutes vind je weer tientallen nieuwe knooppuntenroutes in heel Nederland. Elke route is voorzien van een kaartje, een lijstje met knooppunten en de leukste weetjes en tips voor bezienswaardigheden onderweg. 

Prijs: € 8,95