Uitjes in juli

Uitjes in juli

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in juli. Benieuwd wat er in jouw provincie te beleven valt? Je leest het hier!

Drenthe

1 en 2 juli
Midsummer Fair 2023 te Zeijen
Proef, ruik en voel de zomer tijdens deze zomerfair. Op de prachtige locatie in en rondom de Oranjerie in Zeijen staan ruim 45 standhouders met prachtige producten, lekkere hapjes, theater, vintage en meer. Met livemuziek, gezellige terrassen en een uitstekende catering is de fair een sfeervol en hip tuinfeest. De fair vindt plaats aan Noorderstraat 1 in Zeijen en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Prijs: € 4,-; voor kinderen tot 12 jaar gratis.
 

Flevoland

7 t/m 9 juli
Havendagen Zeewolde
Drie dagen lang kunt u genieten van de Havendagen Zeewolde. De Aanloophaven wordt bevolkt door sleepboten, vracht- en visserijschepen en ander varend erfgoed. Hier kunt u kennismaken met oude ambachten en de eigenaren van de schepen, luisteren naar de diverse muzikale optredens, een rondvaart maken, actief bezig zijn, feestavonden bijwonen en nog veel meer. U bent welkom van 9.00 tot 17.00 uur; de toegang is gratis.
www.puurzeewolde.nl

Friesland

7 juli
Swipe Dei
Van 15.00 tot 20.00 uur wordt er weer gekoerst op de drafbaan in Joure. Spannende paardenkoersen, demonstraties met Friese paarden, minidraverij en dit jaar wordt voor de vijftigste keer de Gouden Swipe uitgereikt. Wie wint deze prijs dit jaar? Vermaak voor jong en oud; toegang gratis.
www.drafbaanjoure.com
 

Gelderland

18 t/m 21 juli
Borculose Fiets4daagse
Leer de Achterhoek kennen op de fiets! De Borculose Fiets4daagse is een uitgelezen mogelijkheid, met routes van 30, 40 en 60 kilometer. Dit evenement is een van de oudste van het land. Vanuit het hele land komen de fietsliefhebbers naar de Achterhoek. U kunt zich inschrijven voor één dag maar ook voor vier dagen. Het evenement is geschikt voor alle leeftijden. U kunt dagelijks van 8.30 tot 11.00 uur starten vanaf Graaf Wichmanstraat 48a in Borculo. De sluiting en dagelijkse eindcontrole is om 17.00 uur. De prijs bij voorinschrijving is € 10,- per persoon voor het hele evenement. Fietsers die zich op de dag zelf inschrijven betalen € 12,- voor vier dagen fietsen en € 5,- voor één dag fietsen.
www.fiets4daagse.eu
 

Groningen

t/m 29 oktober
Expositie ‘De kracht van landleven’
Akkers en weilanden, ingekaderd door verstilde houtwallen en sloten. Waar de zuurstof proeft als vrijheid en de energie volop stroomt, de kracht van landleven. In de expositie en dichtbundel De kracht van landleven van Janny Vellinga word u in dit ritme meegenomen. In sferische schilderijen en gedichten dwaalt u mee door de seizoenen van zaaien, groeien en oogsten. De expositie is nu te zien in Landbouw- en streekmuseum ’t Rieuw te Nuis, geopend vrijdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Prijs € 3,50; voor kinderen tot 12 jaar gratis.
 

Limburg

16 juli
Bloembollenfestival
Een romantische landelijke tuin van 7.000 vierkante meter in het smalste stukje Nederland. Rondom de woonboerderij bloeien ieder jaar duizenden bloembollen in de borders. U vindt er ook buxusstructuren met daartussen rozen, lavendel, clematissen, hortensia’s en diverse heesters en hagen. Verder is er een pluktuin voor eigen gebruik en zijn er veel eenjarige planten. Verdeeld over de tuin zijn er diverse terrassen om even uit te rusten en te genieten van koffie met Limburgs gebak. U bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur in Hoeve Schettereind in Roosteren. Entree € 4,-.
www.hoeveschettereind.nl
 

Noord-Brabant

14 t/m 23 juli
Bloem & tuin
Tijdens een wandeling door het prachtige natuurgebied Gulbergen komt u langs prachtige en bijzondere bloemen en planten en ontdekt u het laatste tuindesign, de allerlaatste tuintrends, kunstobjecten en tuinornamenten. Na een bezoekje aan dit buitenevenement bent u weer volledig op de hoogte en komt u met nieuwe ideeën en groene vingers thuis. Het evenement is te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. Tickets kosten € 15,-; voor kinderen t/m 14 jaar is de toegang gratis. Parkeren kan tegen betaling in en rondom Nuenen.
https://bloementuin.nl
 

Noord-Holland

16 en 30 juli
Zomernatuurwandeling in het Zwanenwater
In de zomer wandelt u samen met de boswachter door het Zwanenwater. In deze tijd zorgt bloeiende heide voor een paarse gloed over het duin. Ook hoort en ziet u vogels, vlinders en libellen en misschien ziet u wel een zandhagedis die aan het opwarmen is in de zon. Laat u verrassen door de gevarieerde natuur van het Zwanenwater. U vertrekt vanaf parkeerplaats het Zwanenwater bij Callantsoog. De wandeling duurt van 10.00 tot 12.30 uur en kost € 10,-.
www.natuurmonumenten.nl
 

Overijssel

29 juli
Brocante, retro en vintage verkoop in theetuin
In een bosrijke omgeving in Ommen ligt de theetuin van moeder Geke en dochter Maaike. Op zaterdag 29 juli geniet u tussen 10:30 tot 16:00 uur van deze tuin. In de theetuin staan een theehuisje en een prieeltje vol met curiosa. De dames verzamelen Franse brocante, stoer industrieel, vintageschatten, retrovondsten en soms antiek. Unieke nostalgische tweedehands spullen waar het hart sneller van gaat kloppen, en ook nog eens duurzaam. Toegang: gratis.
 

Utrecht

t/m 4 september
Expositie Botanical Tales
Kunstenaarscollectief ‘Botanical Tales’ werpt vanuit zes persoonlijke invalshoeken licht op de schoonheid en wijsheid die besloten ligt in de botanische wereld. De liefde voor natuur en de nieuwsgierigheid naar karakter, gedrag en materiaal van planten en bomen bracht de kunstenaars bij elkaar. Ze kozen Kasteel Groeneveld in Baarn om hun werk te exposeren. Het kasteel is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Entree: € 6,50. Vrienden van Kasteel Groeneveld mogen gratis naar binnen.
 

Zeeland

22 juli
Zomerboekenmarkt in Middelburg
Op deze zaterdag kunt u van 11.00 tot 17.00 uur struinen langs marktkraampjes vol boeken op de zomerboekenmarkt in Middelburg. Er is een groot en gevarieerd aanbod aan boeken voor schappelijke prijzen. De toegang is gratis.
www.uitinmiddelburg.nl
 

Zuid-Holland

1 juli
Vroegevogelvaartocht
Bent u een vroege vogel? Dan is deze boottocht zeker iets voor u! Vaar vanaf 5.30 de Nieuwkoopse Plassen op. Geniet van de zonsopgang, de rust en de stilte terwijl de rest van Nederland nog ligt te slapen. Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen, want wie weet ziet u de zwarte sterns overvliegen. De tocht duurt tot 7.30 uur en kost € 17,50.
www.natuurmonumenten.nl
 

Vlaanderen

16 juli
7-eekse sneukeltoer
Van 12.00 tot 21.00 uur kunt u meedoen aan de twintigste 7-eekse sneukeltoer in Zavel. U fietst langs landelijke wegen met onderweg verschillende stopplaatsen voor een lekkere ‘sneukel’. U kunt kiezen uit een route van 35 of een van 50 kilometer lang. Voor meer informatie: lgzeveneken@gmail.com
www.uitinvlaanderen.be
 

Speciale editie fietsroutes 2023

In onze nieuwe fietsroutegids staan de mooiste fietsroutes van Nederland, overzichtelijk ingedeeld per provincie. Bij alle routes vind je een omschrijving van bezienswaardigheden, een knooppuntenoverzicht en een uitneembaar knooppuntenroutekaartje. Per route is er een QR-code waarmee je de meest actuele informatie over de route kunt opzoeken. 

Prijs: € 8,95