brocante markt in Kasteel Geldrop

Uitjes in februari

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in februari. Benieuwd wat er in jouw provincie te beleven valt? Je leest het hier! 

Drenthe

26 februari
Groen huishouden: Schoonmaakproducten maken

In deze workshop doe je inspiratie op hoe je in je dagelijks leven groene keuzes kunt maken met betrekking tot schoonmaak- en wasmiddelen. Je leert zelf producten maken en gaat naar huis met een leuke set schoonmaakmiddelen en de recepten, zodat je thuis ook aan de slag kunt. Sanne Scheltena van Green dreamster geeft de workshop bij Plaats de Wereld in de Drenthse plaats Vries.

De workshop vindt op maandag 26 februari van 13.30 tot 16.00 uur plaats. De kosten bedragen 31,50 euro per persoon. 
www.plaatsdewereld.nl
 


 

Gelderland

T/m 30 maart
Rondleiding door Jachthuis Sint Hubertus
Ontdek tijdens de rondleiding door het jachthuis in park De Hoge Veluwe de vijf belangrijkste vertrekken: de hal, eetkamer, bibliotheek, theekamer en de kamer van Helene Kröller-Müller. Tijdens de rondleiding wordt verteld over de geschiedenis, de architectuur en de kunst in het jachthuis. De tickets zijn € 5,- per persoon.
https://uit.inapeldoorn.nl/  

Groningen

T/m 14 april
Expositie Metamorfose van een oud boerenland
Het Groninger landschap verandert razendsnel, dat hebben Pijning en Siegers de afgelopen jaren vastgelegd in pentekeningen en foto's. Daarnaast is er werk te zien van kunstenaarscollectief De Ploeg. De expositie vind plaats in de Groninger zilverkamer in Appingedam.
https://www.visitgroningen.nl/nl


 
 

Utrecht

T/m 19 juni
Rondleiding Waterliniemuseum Fort bij Vechten
Deze rondleiding brengt je langs de historische gebouwen, slaapvertrekken, kazematten en kruitkamers en geeft inzicht in het leven op het fort. Je bent van dinsdag tot vrijdag om 11:30 welkom en zaterdag en zondag om 13:30.
https://www.visitutrechtregion.com/nl 

Zuid-Holland

21 en 24 februari
Hazen van het Bentwoud
Ga op zoek naar wissels waarover de hazen lopen, keutels, en wie weet een pootafdruk. Onderweg vertelt de boswachter je wat over het gebied. Er komen vele hazen voor, dus met een beetje geluk kruist er één uw pad. Het is een activiteit die geschikt is voor het hele gezin! De prijs bedraagt € 7,50,- en voor kinderen € 5,-.
https://www.staatsbosbeheer.nl/