Kasteel Middachten tijdens kerst

Uitjes in December

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in december. Benieuwd wat er in jouw provincie te beleven valt? Je leest het hier! 

Landleven Winter

Op 8, 9 en 10 december geniet je van een Oud-Hollandse Winter bij de zesde editie van Landleven Winter in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Beleef alles wat Landleven Winter te bieden heeft. Doe mee met de grote broodbakwedstrijd, volg workshops en demonstraties over overleven in de Winterse natuur of steek je handen uit de mouwen en ga creatief aan de slag. Bestel voor 31 oktober je tickets voor slechts € 15,-. Kijk voor meer informatie en tickets op www.landlevenwinter.nl 

Drenthe

8 t/m 10 december
Kerstmarkt Wezup
Wandelend over de nostalgische klinkerstraatjes, langs vele oude boerderijen en schuren, komt de kerst je van alle kant tegemoet. Ontdek leuke kerstcadeautjes, streekproducten, lifestyle artikelen, heerlijke poffertjes, warme glühwein en nog veel meer. Op vrijdag open van 19.00 tot 22.00, zaterdag van 14.00 tot 21.00 en zondag van 11.00 tot 17.00. De toegang is gratis. www.kerstmarktwezup.nl


 

Flevoland

22 dcember
Lichtjeswandeling Almeerderhout
Wandel samen met je (klein)kinderen in het donker door de bossen van het Almeerderhout bij Stadslandgoed De Kemphaan. De lichtjes langs het pad, sterren aan de hemel en de nachtelijke geluiden bezorgen u een unieke ervaring. Geniet achteraf nog even na met een heerlijke kop warme chocolademelk of glühwein. De prijs bedraagt € 3,50,- p.p. Je bent elk half uur welkom van 18.00 tot 21.00 uur.
www.staatsbosbeheer.nl  
 

Friesland

Koe knuffelen
Gekleed in boerenkleding en laarzen maak je een wandeling maken over de Boerderijrecreatie. Eerst knuffel je met de kalfjes en vervolgens voer je de pinken brokjes uit de hand. Daarna is het tijd om de koeien te knuffelen. Door de regelmatige ademhaling van een koe zul je heerlijk ontspannen, een leuke activiteit voor jong en oud! Je bent welkom van 13.00 tot 15.00 uur. De prijs voor volwassenen is € 30,- en voor kinderen € 15,-.
www.friesland.nl


 

Gelderland

13 t/m 17 december
Middachten in kerstsferen 
Ontdek een feestelijk wonderland: een kasteel vol met kerstbomen, kerstversieringen en bloemdecoraties. Struin langs prachtige kraampjes op de sfeervolle kerstmarkt. Beleef een onvergetelijke dag vol livemuziek, optredens en leuke kinderactiviteiten. Proef winterse lekkernijen zoals de heerlijke smaak van glühwein, soep en nog veel meer!
Breng warmte in de donkere dagen met een betoverende lichtjeswandeling door de tuinen. Je bent welkom van 12:00-20:00 en de entree bedraagt € 12,50,- en voor kinderen € 5,-. www.middachten.nl

Winactie:
maak 6x kans op 2 vrijkaartjes voor Middachten in kerstsferen. Als je mee wilt doen, stuur dan uiterlijk 4 december een mailtje naar winacties@landleven.nl

8, 9, 10, 16, 17 december
Kerst achter t' huus 
Beleef een originele zeer kleinschalige winterfair met vooral handgemaakte decoraties van de vrouw des huizes in een sprookjessfeer waar je alles kunt kopen om de decembermaand sfeervol te maken. De toegang is gratis en je kunt deze prachtige sprookjes kerstfair vinden op de Bosslagstraat 5, Loil. 

Openingstijden: 
Vrijdag 8 december: 16:30-21:30
Zaterdag 9 december: 10:00-21:30
Zondag 10 december: 12:00-21:30
Zaterdag 16 december: 12:00-17:00
Zondag 17 december: 12:00-17:00 

Groningen

Tot en met 21 december
Expositie kunstenaar Willem Komduur
Van jongs af aan zit het tekenen in zijn bloed en is de basis gelegd voor zijn prachtige, magisch-realistische en kleurrijke schilderijen. Willem Komduur maakt schilderijen voornamelijk met olieverf op linnen waarbij onderwerpen uit de natuur zijn belangrijkste drijfveer zijn. De expositie is gratis te bezoeken. Elke maandag tot donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.  
www.visitgroningen.nl


 
 

Limburg

6 december t/m 7 januari
Creatieve kribkes
In het Kasteelpark Born zijn de creatieve kribkes van hobbykunstenaars te bewonderen. Vele meters breigaren, liters verf, meters hout, vellen papier en gekleurde schapenwol staan garant voor deze prachtige creaties. De entree is voor volwassenen € 9,50 en voor kinderen € 7,-.
www.visitzuidlimburg.nl  

Noord-Brabant

2 december
Brocante Markt Heusden
Wandel en kijk rond op de brocante markt in het middeleeuwse stadje op het burchtplein tussen de meest bijzondere vondsten van wel meer dan 50 top brocanteurs. Glaswerk, serviesgoed, vintage, industrieel, kleinmeubelen; er is van alles te vinden. Je bent van 10.00 tot 17.00 uur welkom, de entree is gratis.
www.brocantemarktheusden.nl

Noord-Holland

9 december
Workshop fotografie Schoorlse Duinen
Ben jij dol op fotografie of wil je meer weten over fotografie in de natuur? Kom dan naar de Schoorlse Duinen voor een workshop van de ervaren fotograaf Frank Nieuwenhuizen. In drie uur tijd leert u meer uit de camera te halen. De workshop start om 13.30 en eindigt om 16.30 uur. De prijs bedraagt € 29,50,-.
www.staatsbosbeheer.nl


 

Overijssel

17 december
Grote Twentse Midwinterhoornwandeling
Maak een mooie wandeling terwijl je geniet van de Germaanse traditie die 3000 jaar geleden al soortgelijke hoorns gebruikte. Je wandelt door het mooie winterlandschap van de Duitse plaats Neuenhaus, net over de grens dichtbij Ootmarsum. De route is 7 of 12 km lang en start tussen 10.00 en 14.00.
www.ootmarsum-dinkelland.nl


 

Utrecht

9 december
Van boerderij tot buitenplaats
De gids neemt je tijdens deze wandeling in ’s-Graveland mee over twee buitenplaatsen. Daar maak je kennis met alle historische elementen die daar nog zijn. Denk aan de buitenhuizen, een ijskleder, een boerderij en een slangenmuur. En het parkbos zelf als levende erfenis van 400 jaar geschiedenis van een ’s-Gravelandse Buitenplaats. De prijs bedraagt € 10,- per persoon. De wandeling start om 10.30 uur bij bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek.
www.natuurmonumenten.nl 

Zeeland

9 & 10 december
Kerstmarkt Goes
De sfeervolste kerstmarkt van Zeeland. Je beleeft alles wat te maken heeft met het kerstgevoel. De markt vindt plaats in de Grote of Maria Magdalena kerk. Er zijn kramen en stands met kerstartikelen, maar ook muzikale optredens. Zaterdag geopend van 11.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00. Toegang gratis.
www.goesisgoes.nl


 

Zuid-Holland

17 december
Midwinterwandeling met muziek
Wandel mee met de natuurgidsen door het bos en eindig de wandeling tussen de Midwinterhoornblazers. Alle Westlandse Midwinterhoornblazers komen naar het Staelduinse Bos om de wandelaars te laten genieten van dit unieke merkwaardige geluid. De wandeling is van 13.30 tot 15.00 uur en de musici blazen van 14.00 tot 15.30.
www.zuidhollandslandschap.nl
 

Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.