uitjes april

Uitjes in april

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in april. Benieuwd wat er in jouw provincie te beleven valt? Je leest het hier!

Vlaanderen

30 april
Nationale Plantenbeurs
Meer dan honderd standhouders bieden de mooiste vaste planten aan tijdens de Nationale Plantenbeurs in Hombeek-Mechelen. Geniet daarnaast van het prachtige Kunstenaarsplein waar u kunt kijken hoe schilders, tekenaars, beeldhouwers, textiel-, glas en keramiekkunstenaars aan het werk zijn. De beurs duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Entree: € 3,-.
www.groenbeurs.be
 

Zeeland

16 april
Vroege vogelwandeling
Kom op tijd uw bed uit en ga om 8.00 uur mee met de vroege vogelwandeling bij Slot Haamstede. Tijdens de wandeling hoort u vogels zingen en vertelt een gids u welke vogels er in dit gebied leven. De wandeling eindigt rond 10.00 uur. Deelname kost € 10,-.
www.natuurmonumenten.nl
 

Limburg

12 april
Fotowandeling door de Groote Peel
In elk seizoen biedt De Groote Peel prachtige beelden. Tijdens deze tocht gaat u ze fotograferen. Onderweg geeft de gids van Staatsbosbeheer tips voor het maken van de mooiste foto’s. De wandeling duurt van 14.00 tot 16.30 uur. Deelname kost € 10,-.
www.staatsbosbeheer.nl
 

Gelderland

29 april
Lentewandeling over Veluwezoom
Wandel mee zoom over het Landgoed Beekhuizen en langs de Beekhuizense beek. De gids vertelt u over de historie van deze bijzondere plaats. Deze wandeling start om 10.30 uur bij zwembad Beekhuizen en eindigt rond 13.00 uur. Deelname kost € 10,-.
www.natuurmonumenten.nl
 

Noord-Holland

6 april
Wilde kruidenpesto maken
Wandel mee met herborist Corina Busman door landgoed Duin en Kruiberg. U leert hoe u zelf superfoods uit de natuur kunt halen. Tijdens deze workshop gaat u zelf pesto maken op basis van verschillende wilde planten. De verzamelplaats van deze workshop is de ingang van Duin en Kruidberg. De workshop duurt van 10.00 tot 12.00 uur en kost € 25,-.
www.natuurmonumenten.nl
 

Drenthe

22 april
Workshop kussen vilten
In deze workshop maak u aan de hand van de handige tips die u krijgt een prachtig kussen met gewassen en geklaarde wol van het Drentse heideschaap. De workshop vindt plaats bij Schaapskooi Achter ’t Zaand in Nationaal Park Dwingelderveld. Hij begint om 10.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Kosten: € 97,50.
www.natuurmonumenten.nl
 

Friesland

20 april
Natuurwandeling met eilandgids Folkert Abma
Ga mee op een stevige wandeltocht van ongeveer 15 kilometer over een afwisselende route op Schiermonnikoog. Om 8.30 uur verzamelen de deelnemers zich bij de ingang van informatiecentrum Het Baken. U bent rond 12.30 uur weer terug. Kosten: € 20,-.
www.natuurmonumenten.nl

29 april 
Stinze-Stiens: Open tuin
Het stinzenfloraseizoen 2023 heeft bij Stinze-Stiens als thema: ‘op zoek naar het geluk’. Dit is naar aanleiding van een negentiende-eeuws Duitstalig sprookje over de Bostulp: ‘Hoe de Bostulp de wereld het geluk teruggeeft’. In het Stinzenflorajournaal op de website lees je meer. Wil je ook je geluk beproeven kom dan op 29 april vanaf 14:00 tot 16:00 uur naar de stinzenfloratuin achter het DoktershĂ»s. Toegang: gratis 
www.stinzenflorajournaal.nl
 
 

Utrecht

9 en 10 april 
Met Pasen verstopt de Paashaas eieren van verschillende vogels op Landgoed Haarzuilens. Want, zoals u allerlei paaseieren hebt: melk, wit en puur, geldt dat ook voor vogeleieren. Elk vogelei ziet er anders uit. Ga met een speurkaart op pad en vindt die juiste vogels bij de juiste eitjes! En wie weet komt uergens ook nog chocolade-eieren tegen! Vanaf 11:00 tot 12:30 uur. Niet-leden betalen € 5,- per kind. Volwassenen mogen gratis naar binnen.