Man met overal in bloemenveld

Uitjes in mei, juni en juli

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in mei, juni en juli. Deze activiteiten zijn buiten, online of coronaproof te bezoeken. Houd bij alle uitjes de maatregelen van het RIVM in acht en kijk voor de laatste informatie op de websites.

Gelderland

Tuin aan 't Leusveld is voor groepen op afspraak te bezoeken. Entree is €6,- inclusief koffie/thee met iets lekkers. Open tuinen zijn er op de volgende data, 21 mei, 8 en 25 juni, 23 juli, 3 en 27 augustus van 10-14.00 uur.
Op 6 juni en 1 augustus kun je meedoen aan de Brummense Tuinenroute en is de tuin tussen 11.00-17.00 uur te bezoeken. Machteld en Wessel van Soest-Hartman, Rhienderensestraat 16, 6971 LS Brummen. www.tuinaantleusveld.nl

Tuin de Zumpe in Doetinchem gaat weer open. Hemelvaartsdag 13 mei en 2e pinksterdag 24 mei, van 11.00-17.00 uur, openen Agnes en Ton Peer hun poorten weer van deze assortimententuin inclusief een prachtige groententuin. Alles op gepaste afstand volgens RIVM-normen. 
De toegangsprijs bedraagt €3,- inclusief koffie of thee met wat lekkers, kinderen hebben gratis toegang. Ook groepen vanaf 10 personen zijn welkom op afspraak. 
Kijk voor de overige opentuindagen en meer informatie op www.tuindezumpe.nl

Op zaterdag 23 en zondag 24 mei opent kasteel De Wildenborch zijn tuinen, die slechts enkele keren per jaar geopend zijn voor publiek, weer voor de Open Tuinendagen. In de tuinen, aangelegd in Engelse landschapsstijl, kunnen wandelaars en natuurliefhebbers genieten van de bloemenpracht, de zeldzame bomen, authentieke tuinbeelden en talrijke waterpartijen.
Benieuwd naar andere activiteiten op kasteel De Wildenborch? Kijk dan op www.wildenborch.nl.

Limburg

Kom gezellig langs bij 't Kruidenriek in Venlo voor een lekkere high tea of een kruidencursus. In mei, juni en juli worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Laar je bijvoorbeeld lekker verwennen met een high tea van de moederdagactie of ga aan de slag tijdens een eendaagse kruidencursus. 
De moederdag high tea's vinden plaats op 22 mei, 12 juni en 17 juli en kosten nu tijdelijk €47,50. De kruidencursussen vinden plaats op 5 juni, 30 juli en 4 september tegen betaling van €120,- (inclusief lunch). 
Kijk voor meer informatie op www.kruidenriek.nl 

Zeeland

In het kader van de Zeeuwse tuin 2-daagse zijn in de gehele provincie Zeeland in juni vele tuinen geopend, ook dit jaar hebben enthousiaste tuineigenaren besloten twee keer twee dagen open te gaan. Er doen dit jaar maar liefst 20 tuinliefhebbers mee, waaronder enkele gespecialiseerde kwekerijen. De tuinen kunnen worden bezocht zonder voorafgaand een afspraak te maken. De eerste 2-daagse vindt plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 juni, op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni volgt er een tweede ronde. De adressen en meer informatie vind je op www.zeeuwsetuin2daagse.nl

Noord-Brabant

In 'De tuinen in Demen' staan ruim duizend rozen en de meeste hebben in juni hun eerste overdadige bloei. Prachtig om te zien en heerlijk om te ruiken. Zondag 13 juni van 11.00-17.00 uur gaat De tuin in Demen open voor de Rozendag waar alles gaat over rozen. Zo worden er bijvoorbeeld leuke brocante en tuindecoraties verkocht van onder andere 't Winkeltje, vind je er biologische rozenmest en beantwoordt de Nederlandse rozenvereniging al je rozenvragen. De entree voor deze gezellige dag bedraagt €5,-. Op www.detuinenindemen.nl vind je meer informatie. 

Overijssel

Vaar in juli en augustus iedere dinsdag en donderdag avond mee met Staatsbosbeheer in de Weerribben. Bij het vallen van de avond zul je vertrekken en maak je een vaartocht met een speciaal gebouwde platbodemrondvaarboot door het natuurgebied van Staatsbosbeheer ''De Weerribben''. De tocht begint om 20.15 en duurt ruim 2 uur, de kosten hiervoor bedragen €17,50 per persoon, kinderen t/m 4 jaar mogen voor €7,- mee. Neem voor meer informatie een kijkje op de facebookpagina van Staatsbosbeheer Weerribben.

Zuid-Holland

Maak een prachtige auto- of fietstocht langs de bollenvelden. Langs verschillende punten op de route is er de mogelijkheid voor het afhalen van een kopje koffie of thee. Nu de terrassen weer geopend zijn, zijn er vast meer mogelijkheden. Maak gebruik van de audio-tour en kom alles te weten over de prachtige bloemen. Vaak staan de velden tot half mei in bloei. Kijk hier voor meer informatie.

Noord-Holland

Op 8 en 9 mei vindt er een unieke editie van het landelijk molenevenement plaats. Nationale molendag zal dit jaar volledig online plaatsvinden met het thema 'Ode aan de molen' en die ode wordt op uiteenlopende manieren - digitaal - ingevuld. Via de website worden verschillende - online - activiteiten aangeboden en alle molenaars uit het land zijn opgeroepen hun molens te laten draaien. Alle informatie over Nationale molendag is te vinden op nationalemolendag.nl.