Man met overal in bloemenveld

Uitjes in juli

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in juli. Deze activiteiten zijn buiten, online of coronaproof te bezoeken. Houd bij alle uitjes de maatregelen van het RIVM in acht en kijk voor de laatste informatie op de websites.

Gelderland

Tuin aan 't Leusveld is voor groepen op afspraak te bezoeken. Entree is €6,- inclusief koffie/thee met iets lekkers. Open tuinen zijn op 23 juli, 3 en 27 augustus van 10-14.00 uur.
Op 6 juni en 1 augustus kun je meedoen aan de Brummense Tuinenroute en is de tuin tussen 11.00-17.00 uur te bezoeken. Machteld en Wessel van Soest-Hartman, Rhienderensestraat 16, 6971 LS Brummen. www.tuinaantleusveld.nl

Limburg

Kom gezellig langs bij 't Kruidenriek in Venlo voor een lekkere high tea of een kruidencursus. In mei, juni en juli worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Laat je bijvoorbeeld lekker verwennen met een high tea of ga aan de slag tijdens een eendaagse kruidencursus. 
De high tea's is op 17 juli en kost nu tijdelijk €47,50. De kruidencursussen vinden plaats op 30 juli en 4 september tegen betaling van €120,- (inclusief lunch). 
Kijk voor meer informatie op www.kruidenriek.nl 

Ga op pad met de herder en zijn schapen en leer alles over het vak. Je krijgt een knapzak mee voor een picknick onderweg. Genietend van de prachtige vergezichten, de hellingbossen en kleurrijke akkers vertelt de herder alles over zijn schapen. Kijk voor meer informatie op de website.

Overijssel

Vaar in juli en augustus iedere dinsdag en donderdag avond mee met Staatsbosbeheer in de Weerribben. Bij het vallen van de avond zul je vertrekken en maak je een vaartocht met een speciaal gebouwde platbodemrondvaarboot door het natuurgebied van Staatsbosbeheer ''De Weerribben''. De tocht begint om 20.15 en duurt ruim 2 uur, de kosten hiervoor bedragen €17,50 per persoon, kinderen t/m 4 jaar mogen voor €7,- mee. Neem voor meer informatie een kijkje op de facebookpagina van Staatsbosbeheer Weerribben.

Friesland

Elke vrijdagavond sterrenkijkavond tussen 19.00 en 22.00 uur bij Observeum - Museum en Sterrenwacht. Kijk vooraf even naar het weer, wanneer het te bewolkt is kan je de sterren en het heelal natuurlijk niet goed zien. Kosten volwassenen €5,-, kinderen tot 17 jaar €3,-. Reserveer het bezoek vooraf via www.observeum.nl.

In het noordelijkste deel van Friesland, direct aan de Waddenzee, ligt in het beschermde dorpsgezicht van Moddergat museum 't Fiskershúske. In dit bijzondere openluchtmuseum worden de herinneringen aan de verdwenen kustvisserij en de visserscultuur levend gehouden. Elke donderdag van 11.00 tot 15.00 uur is er een buitendemonstratie wolspinnen op een echt spinnenwiel. Kijk voor meer informatie op de website.
 

Flevoland

Elke vrijdag en zaterdag in juli stokrozen en hortensiadagen. Geopend van 10.00-17.00 uur, kosten €3,- per persoon. Noordermiddenweg 13, 8311 PZ Espel. www.destekkentuin.nl

Drenthe

Pinetum Ter Borgh ligt verscholen in het Evertsbos tussen Anloo en Eext. Het is een prachtige plek waar je je ogen uitkijkt naar de prachtige natuur om je heen. Toegang is gratis. Ingang bij de parkeerplaats aan de Anderenseweg (tussen Anloo en Anderen) Bekijk voor foto's en meer informatie de website.