De vloer wordt gedweild met zelfgemaakte vloerreiniger.

Maak zelf vloeibare vloerreiniger

Met 1 liter water, wat zeep, baking soda en schoonmaaksoda maak je eenvoudig je eigen vloeibare vloerreiniger. Kijk snel hoe je dat doet. 

Dit heb je nodig:

 • Blok marseillezeep of sunlight zeep naar keuze
 • 1 liter water 
 • 150 gram baking soda
 • 150 gram schoonmaaksoda fijn

Zo ga je te werk:

 1. Zet een pan met de liter water op. 
 2. Rasp ondertussen met een grove rasp het blok zeep. 
 3. Als het water kookt voeg dan al roerens de geraspte zeep toe. Laat tot net tegen de kook aan 15 minuten op het vuur en blijf ondertussen roeren met een houten lepel of stevige deeggarde. 
 4. Als alle zeep is opgelost voeg dan de twee soorten soda toe en roer tot alles is opgelost. Haal dan de pan van het vuur. 
 5. Laat minimaal 6 uur in de pan staan en roer dan goed door tot een homogeen mengsel. 
 6. Voeg, indien het mengsel te dik is en dus niet of nauwelijks vloeibaar, 50 milliliter water toe en roer goed door. Is het nog te dik voeg dan weer 50 milliliter water toe. 
 7. Voeg zoveel water toe als nodig is om een schenkbare vloerreiniger te krijgen. 

Twee kopjes met baking soda en zout worden aan vloeibare vloerreiniger toegevoegd Met baking soda en zuiveringszout krijgt de vloerreiniger zijn ontvettende en ontsmettende werking.

Zelfgemaakte vloeibare vloerreiniger met een garde om te roeren Met een stevige garde roer je de homogene massa. Is deze te dik? Voeg dan extra water toe.

Landleven special Brood

In deze Landleven special vind je onze lekkerste recepten voor broodjes, zachte bolletjes, gevulde kerststollen en zoete kaneelbroodjes. € 7,95