Twee molens

Uitjes in maart en april

Iedereen is op zoek naar leuke activiteiten in coronatijd. Fairs, markten en andere festiviteiten gaan allemaal niet door. Landleven zet een aantal activiteiten voor je op een rij die wel door kunnen gaan deze tijd! Heb jij nog een goede tip die er niet tussen staat? Mail dan naar marketing@landleven.nl Natuurlijk is het de bedoeling dat je bij alle activiteiten die je onderneemt de maatregelen van het RIVM in acht neemt.

Algemeen

Een stad op een andere manier leren kennen. Met Stadswandeling kan dat! Bekijk op de website naar welke stad je wilt en reserveer een ticket. Je ontvangt dan een routekaart en kunt zo langs verschillende horecapunten om iets af te halen. Op die manier leer je jouw stad, of een andere stad, op een hele andere manier kennen.
Kijk hier voor meer informatie.

Overijssel

In Twente kan je rijdend genieten van een vier of vijf gangen diner. Meerdere horecaondernemers hebben samen een route uitgestippeld en een menu samengesteld. De routes duren beiden ongeveer 2,5 uur, kijk op de website voor meer informatie.


Het Twentse en Sallandse gebied verkennen met een autoroute.

Groningen

Ontdek Groningen aan de hand van een autopuzzeltocht. Met je gezin mag je in een auto, ga je met vrienden dan rijd je achter elkaar aan.

Drenthe

Een wandelarrangement van 2 tot 10 km met een afsluitende lunch of borrelbox afhankelijk van de starttijd. Elke donderdag tot zondag kan dit, alle ommetjes worden verbonden in het Rondje Ruinen. Je kunt starten van 10.30-16.00 uur! 


Wandel met je (klein)kinderen deze QR wandeling in Dieven. Het OERmuseum is het begin en eindpunt van de route van 7 km. Een leuke en leerzame activiteit met de (klein)kinderen en een prachtige wandelroute door het Drents-Friese Wold. 
Een kijkje op Melkvee en akkerbouwbedrijf Jobing-Buurman. Ontdek alles op de boerderij en tap verse melk uit de melktap. Bel of app voor een afspraak met Alie via 06-15163636 of bekijk de Facebookpagina.

Limburg

Hap en Stap! Wandelen met een cappuchino to go en eindigen met een lunch to go. Met deze wandeling van 12,5 km door Thorn-Wessem heb je gegarandeerd een leuke middag. Reserveer vooraf.

Zuid-Holland

Op 27 maart start Natuurlijk Delfland met de cursus Teleflora Starters. Een cursus waar je als  beginner leert kijken, voelen en ruiken aan de flora. Je leert omgaan met een eenvoudige determinatietabel, zoeken naar meer informatie op het internet en je leert kenmerken van de grote plantenfamilies kennen.  
Het lesmateriaal wordt via de e-mail verzonden waar huiswerkbegeleiding en excursies bij zijn inbegrepen. Deelnemen aan de cursus bedraagt €50,- en gaat gemakkelijk via een e-mail naar afdelingdelfand@knnv.nl onder vermelding van e-mailadres en Teleflora. 


Van 1 april tot 15 mei, een wandelroute langs de bollenvelden, de showtuin en de tulpenpluktuin. Onderweg tijdens de wandeling (2 km) kom je bordjes tegen met informatie over de tulpen. Door middel van een reservering (even bellen  0642233291)  kunnen de gasten bij ons komen. De entree is € 6,50 pp inclusief koffie/thee, vers gebakken appeltaart of monchou. 

Voor kinderen is er een route met vragen over de bijen, tulpen, narcissen en hyacinten. € 2,50 incl. limonade en een tulpen potlood na afloop van de route. 

Tulpen pluktuin: € 0,25 per tulp

Utrecht

In het weekend van 20 en 21 maart organiseren de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht en het Rayon Utrecht van Groei & Bloei het voorjaarsweekend ‘Tuinplezier’, een weekend in het teken van klimaatbestendig tuinieren. Het belooft een weekend vol informatie en planten te worden.
Tijdens de lezingen (onder voorbehoud), rondleidingen en bij de verkopers op de markt, kunnen bezoekers hun licht opsteken over de mogelijkheden voor een tuin die bestand is tegen klimaatverandering. Het programma, de deelnemers van de markt en het reserveren van een tijdslot of ticket vind u op de site van de Tuinen. 


Vanaf 3 april is Agnes Kruidentuin weer geopend. Iedere woensdag van 13.00 tot 16.00 en iedere zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt er terecht voor biologisch plantgoed, kruidenproducten en kruidenthee. Op zaterdagen kun je van een verse koffie of kruidenthee to go genieten.

Gelderland

Ook Tuin de Zumpe opent zijn deuren weer voor bezoekers met de Open Tuindagen 2021. Een overzicht van de verschillende open dagen en meer informatie vind je op hun website.