Woonkamer met planten en foto's aan de muur

Interieur pastel en staal

Ayla Geest en Jordie Kuin wilden landelijk en rustig wonen. Door buiten de gewone kaders te durven kijken en denken vonden ze hun ideale plek. Het creatieve stel wist er hun droomhuis te bouwen. Ayla smeedde er ten slotte een mix van interieurstijlen samen tot een geslaagd, kleurrijk geheel. 

Tegelijk met haar ouders was styliste Ayla Geest op zoek naar een huis buitenaf, landelijk en rustig gelegen. Op Funda zag mijn moeder een grote boerderij en ze opperde dat we daar allemaal in zouden passen. Dat huis werd het niet, maar daarmee was wel het idee ontstaan om samen te zoeken.”

Het interieur noemt Ayla eclectisch met landelijke en industriƫle elementen, een beetje vintage, boho, Scandinavisch en volop kleur.

Ayla vindt veel spullen voor haar interieur op Marktplaats. In het hele interieur hebben planten een belangrijke plek.


Met Jordie en dochter Cato in de zelfontworpen keuken. De bakstenen muur is de buitenmuur van de bestaande woning. “De voormalige tuindeur hebben we zelf dichtgemetseld, met oude stenen voor een verweerd effect.”

“Ik wilde graag een keuken die op zou gaan in het interieur. Dat is gelukt door bijvoorbeeld de afzuigkap in het aanrechtblad te verwerken en met alleen lades. We hebben een basis van Ikea zelf aangekleed met zelfgemaakte frontjes van berkenhout en vintage handgrepen. De keuken was daardoor heel goedkoop, maar precies wat we wilden. Het is net een flink dressoir, maar dan wel herkenbaar aan het gasstel.”

De badkamer is gevuld met vintagevondsten. De deur komt uit een oude school, de werkbank was gratis af te halen via Facebook. De koperen kranen werden gemaakt door Ayla’s vader.
De bovenverdieping heeft beperkte ruimte, die Ayla en Jordie creatief hebben ingevuld.

Ook met de meubels is alles niet te strak afgewerkt. “Van mij hoeft niet alles nieuw te zijn, ik hou wel van verweerd. Als het niet te netjes is, krijgt een inrichting ook meer persoonlijkheid. Het gaat leven. Daarmee wordt je inrichting ook uniek.” Een antiek kastje met fleurige bloemen maakt deze plek een echte blikvanger. Het kleed is van rozenkelim.nl, de stoel is een echte vintagevondst.


Jordie en Ayla genieten met hun dochter Cato van het prachtige huis!

Meer zien van het interieur van Ayla? Op Instagram plaatst ze regelmatig foto’s van haar huis onder de naam @pastel_en_staal.

Fotografie: Sietske de Vries, www.sietskedevries.nl

Landleven special Brood

In deze Landleven special vind je onze lekkerste recepten voor broodjes, zachte bolletjes, gevulde kerststollen en zoete kaneelbroodjes. € 7,95