Het Drentse Mantingerbos

Fietsen door het Drentse Mantingerbos

Het Mantingerbos bestaat uit een drietal bosjes: het Mantingerbos, het Thijnsbosje en het Noordlagerbos. Deze fietsroute brengt je door een prachtig stukje Drenthe.

Over de fietsroute

  • De route is 52 kilometer lang. 
  • De startlocatie van deze route is Hoofdstraat 19, 9431 AB Westerbork.
  • Dit is een knooppuntroute.

Fietsen Drente Mantingerbos knooppunten route

Het Mantingerbos is een oud bosrestant en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van de hulst. Dankzij archeologische vondsten uit de Late Bronstijd is het aannemelijk dat er in de omgeving van het Mantingerbos al bijna 3.000 jaar mensen wonen. Destijds werd het bos gevormd door linde, eik en hazelaar, maar ook toen was de hulst al aanwezig. De bodem van het Mantingerbos is een van de oudste onberoerde bosbodems van Drenthe, en bestaat uit keileem.

Hulst bepaalt aanblik van het bos

Het bos is door de menselijke invloed van karakter veranderd. Zo was er in de vroege middeleeuwen sprake van een open bos waarin vooral eiken domineren. In de late middeleeuwen is het bos systematisch geveld met uitzondering van de hulst. Vanaf dit moment ging de hulst de aanblik van het bos bepalen en kreeg het zijn huidige karakter.

Knooppunten fietsen Mantingerbos Drente
Landleven theedoeken

Exclusieve theedoeken met jacquard geweven Landleven motieven.
Na het wassen is de theedoek nog mooier omdat de Landleven-figuurtjes meer reliƫf geven op de theedoek.
De kettingdraad is van ongebleekte katoen, de inslagdraad is gekleurd in vrolijk Landleven geel. Prijs: € 14,95
 

Speciale editie fietsroutes 2024

In deze derde editie van Landleven Fietsroutes vind je weer tientallen nieuwe knooppuntenroutes in heel Nederland. Elke route is voorzien van een kaartje, een lijstje met knooppunten en de leukste weetjes en tips voor bezienswaardigheden onderweg. 

Prijs: € 8,95