boot op water

Fietsroute Het Winschoterdiep

Fiets door het Winschoterdiep. Dit is een kanaal tussen Winschoten en Groningen dat in de 17e eeuw is aangelegd en in gebruik is genomen. In dit artikel vind je de kaart, beschrijving en knooppunten.

Over de fietsroute

  • De route is 51 kilometer lang. 
  • De startlocatie van deze route is Waterhuizen 3, 9609 PA Waterhuizen, Nederland.
  • Dit is een knooppuntroute.

Fietsroute Het Winschoterdiep kaart

Nog meer molens

In Groningen gaat het Winschoterdiep over in het Eemskanaal. Zover kom je niet met deze fietsroute, maar het geeft wel aan waarom het Winschoterdiep interessant is. Het Eemskanaal verbindt Groningen met Delfzijl en daarmee via de Eemsmonding dus ook met de Noordzee. Beide kanalen zijn geschikt voor kustvaarders en deze worden tussen Hoogezand en Waterhuizen gebouwd. Tijdens deze route kom je langs de scheepswerven die deze schepen bouwen. Misschien heb je geluk en wordt er wel net een te water gelaten als je er langs fietst.

Deze fietsroute is gemaakt door Fietsen123. Daar kun je ook een printversie van deze route vinden: 
https://www.fietsen123.nl/route/het-winschoterdiep

Knooppunten fietsroute Het Winschoterdiep
Fiets mee met de Ootmarsumroute van Landleven!

Landleven organiseert op 30 juni de Ootmarsum route. De route gaat door Ootmarsum, Denekamp, Hezingen en Tilligte en is 42 kilometer. Langs de route zijn meerdere programmastops en restaurants te vinden om de ervaring compleet te maken. 

 

Lees meer
Landleven speciale editie fietsroutes 2021

De 53 mooiste fietsroutes van Nederland ingedeeld per provincie. Met daarnaast beschrijvingen van bezienswaardigheden, handige knooproutekaartjes, fietstips én heerlijke picknickrecepten.

Bestel hier