Oude boerderij met gezin in Noordscheschut

Totale transformatie van oude boerderij in Noordscheschut

Rudi en Jasmyn Koopman, dochter Romée (4) en zonen Sven (2) en Michiel (2) wonen in een boerderij uit 1903 in Noordscheschut (Dr). Ze verbouwden hun droomhuis gedurende 3 jaar. "We zijn steeds intern verhuisd."
 

Rudi: “Voordat wij in 2011 het huis kochten, waren er 3 kopers die het op het laatste moment toch niet aandurfden. Het huis had een doorgezakt dak, binnen was het een grote bende en onze woonkamer van nu was toen nog de deel waar de geiten stonden. De vorige bewoner had alles vastgezet met spijkers en schroeven. Het zat muurvast, wat het verbouwen lastiger maakte.

De oude balken in de woonkamer komen uit een loods in Coevorden en zijn via een gat in het dak naar binnen gebracht. De oude balken in de woonkamer komen uit een loods in Coevorden en zijn via een gat in het dak naar binnen gebracht.

Steeds intern verhuisd

3 jaar lang hebben we elke avond en de hele zaterdag verbouwd, met de nodige hulp van vrienden en familie. Zelf ben ik timmerman, waardoor we veel zelf konden doen. Mijn vader, die op dat moment met pensioen ging, was hier ook bijna elke dag te vinden. Al die tijd woonden we in het huis en zijn we steeds intern verhuisd. Toen we met de badkamer bezig gingen, hebben we buiten een douche gemaakt. De slang voerde vanuit de keuken het water aan, waar iemand anders het warmer of kouder zette. Dit zorgde voor grappige en soms hele koude en warme momenten.

De keuken vormde het leefgedeelte van de vorige bewoners en is nu helemaal vernieuwd. De keuken vormde het leefgedeelte van de vorige bewoners en is nu helemaal vernieuwd.

Geluk gehad

We beseffen dat het niet normaal is dat we op zo’n jonge leeftijd al zo mooi kunnen wonen. We hebben geluk gehad. Aan onze buren van het tuincentrum konden we een deel van de grond verkopen, waardoor het betaalbaar bleef. 4 dagen nadat wij dit huis kochten, werd ons eigen huis verkocht, en dat in een tijd van crisis. We zijn blij dat we hier nu zo mooi wonen en zijn tevreden met het eindresultaat. En hoewel ik er soms helemaal klaar mee was, zou ik nog wel één keer zo’n project willen doen. Maar Jasmyn wil hier niet meer weg.”

Verbouwing boerderij Noorderschut
Verbouwing boerderij Noorderschut