Edelhert

De koning van de herfst: Het edelhert

Ontdek samen met Hans Bulder de schoonheden van de natuur in zijn boek: Met passie en penseel. Hans weet als geen ander dat de bronstijd voor spektakel zorgt. Toen hij nog klein was keek hij vaak mee over de schouder van zijn vader.

Met passie en penseel

Edelherten hebben een bronstperiode van begin september tot half oktober. Hans beschrijft dit als: "De bronstperiode is de intrede van de herfst, waardoor er een speciale spanning in het bos hangt. Er zijn meer kleuren te zien en de edelherten zien er op hun mooist uit." Al jaren lang heeft Hans een passie voor edelherten, zo ervaart hij elke ontmoeting met edelherten als een 'feestje'. Hij vindt ze dan ook in de herfst het mooist, omdat ze in deze tijd indrukwekkende geweien hebben, dikke behaarde nekken en de vacht heeft dan een diep roodbruine kleur. Ook verandert het gedrag van edelherten per seizoen, in de herfst gedragen zij zich vaak stoer en zijn ze steeds op zoek naar spanning. 

Ook is er een bronstperiode in de lente. De edelherten zijn dan op zoek naar de liefde, omdat het paartijd is. In deze periode is er vaak veel strijd tussen twee mannetjes met hun gewei, omdat zij zich willen bewijzen. 

Hans Bulder sleept je in zijn boek mee met zijn ongekende liefde voor de natuur en interessante stukjes achtergrondinformatie over aan aantal van zijn werken. 

Waar kan je ze het beste te spotten?

Op de Veluwe kan je ze overal spotten, hieronder een paar plekken:

  • Ugchelse Bos
  • Hoog Buurlo
  • Radio Kootwijk
  • Vierhouten

Ook op de Oostvaarsteplassen zijn ze te zien:
  • Almeerse zijde
  • Lelystadse zijde

Met passie en penseel

Een prachtig boek gevuld met de meest uiteenlopende natuurschilderingen van Hans Bulder. Laat je meeslepen in zijn ongekende liefde voor de natuur en lees daarnaast de interessante stukjes achtergrondinformatie over een aantal van zijn werken.
Prijs: €24,95.