Fietsen door Utrecht: Waterwinpolder

Fietsen door Utrecht: Waterwinpolder

De Bethunepolder in Utrecht is vernoemd naar de Belgische markies De Béthune. Deze edelman heeft in de 19e eeuw vergeefs geprobeerd de polder droog te malen.

De fietsroute in het kort:

  • Waterwinpolder - 43 km
  • Provincie: Utrecht
  • Startpunt: Zandpad 48, 3621 NE Breukelen

De bethunepolder

De Bethunepolder is onderdeel van het Noorderpark van Utrecht en maakt deel uit van een ontwikkelingsplan waarin de natuur centraal staat. Er komen veel bijzondere planten en diersoorten voor.

Het is echter ook nog steeds een landbouwgebied en dit is duidelijk te zien als je over de open vlakte van de Bethunepolder fietst: uitgestrekte weilanden met koeien, boerderijen en natuurlijk ook molens.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Bethunepolder is het grondwater. Hier welt meer grondwater op dan waar ook ter wereld. Bovendien is dit water van bijzonder hoge kwaliteit en wordt het gebruikt voor de waterhuishouding van Amsterdam en de productie door frisdrankproducenten. Door het grondwater gelden er in het gebied strenge regels voor bemesting.
 

Klik om de kaart te vergroten

De route is samengesteld door Fietsen123 met behulp van de knooppuntenkaart van de Fietsersbond. Op www.fietsen123.nlvind je meer dan 750 fietsroutes door heel Nederland.

Bekijk onze digitale fietsroutes
Kastelenroute digitale editie Kastelenroute digitale editie € 1,95

Verkoop door:
Landleven

Lenteroute digitale editie Lenteroute digitale editie € 1,95

Verkoop door:
Landleven

Molenroute digitale editie Molenroute digitale editie € 1,95

Verkoop door:
Landleven

Dijkenroute digitale editie Dijkenroute digitale editie € 1,95

Verkoop door:
Landleven

-->