Biologische boerderij De Groene Griffioen

In beeld: biologische boerderij De Groene Griffioen

Boy en Wendela Griffioen werken op hun biologische boerderij de Groene Griffioen in Weesp aan hun aandeel in een betere wereld, door hun eigen producten, zoals kaas en vlees van eigen koeien, aan de man te brengen. www.degroenegriffioen.nl

In het voorste gedeelte van de boerderij, bekleed met gebrand hout, bevindt zich de winkel van Wendela. In de schappen liggen de kazen die haar man Boy heeft gemaakt.
De koeien grazen in de weilanden die het huis omringen. De kudde bestaat uit zo’n 50 koeien, een stier en zo’n 45 stuks jongvee. Boy en zijn vader houden roodbonte Montbeliarde-koeien.
De Groene Griffioen biedt de mogelijkheid om een koe te adopteren. De opbrengst wordt gebruikt om dierenwelzijn te versterken, bijvoorbeeld door een overkapping boven de kalf-iglo’s.
Op de Groene Griffioen zetten ze op elk vlak een stapje extra, zo zijn er overal in de boerderij waterloze strotoiletten geplaatst.
De boerderij is opgetrokken uit balen stro en bekleed met leem.
De Groene Griffioen verkoopt verse rauwe melk, voor de liefhebbers.

Rectificatie

De fotograaf van deze reportage is Hanneke Reijbroek. In Landleven 5 staat per abuis Sietske de Vries vermeld als fotograaf. Onze excuses hiervoor!

Advertorial
De perfecte outdoorlaars!

Met Dubarry outdoor laarzen stap je stijlvol naar buiten, trotseer je elke ondergrond en doorsta je alle weersomstandigheden.

Lees meer en bestel
De perfecte outdoorlaars!
Landleven fietsroutes

De 53 mooiste fietsroutes van Nederland ingedeeld per provincie. Met daarnaast beschrijvingen van bezienswaardigheden, handige knooproutekaartjes, fietstips én heerlijke picknickrecepten.

Bestel nu