De Friese Wouden

Fietsroute van de maand: De Friese Wouden

Het zuidoosten van Friesland vormt een groot contrast met het bekende, overgrote deel van Friesland. Hier geen grote meren, maar juist kleine riviertjes, beekdalen en bossen. Lees verder voor de routebeschrijving en meer over deze route!

Fietsroute van de maand: De Friese Wouden

  • De Friese Wouden – 62 km
  • Provincie: Friesland
  • Schoterlandseweg 2A, 8451 CP Oudeschoot

Fietsroute van de maand: De Friese Wouden - knooppunten

Oranjewoud en Museum Belvédère

Oostelijk van Heerenveen ligt het Oranjewoud. Dit bosgebied bestaat uit voormalige landgoederen met uitgestrekte lanen van beuken en eiken. Daartussen liggen weilanden en kronkelende paden met mooi gesnoeide hagen. Aan de rand van het Oranjewoud vind je tevens Museum Belvédère – een museum voor moderne kunst.
 

Klik om de kaart te vergroten

Prachtig uitzicht over beekdal van de Linde

Bij Oldeberkoop kom je langs het Koepelbosch. Dit is het grootste bos van de omgeving. Het is oorspronkelijk een parkbos met statige eiken en beuken. Het voorste deel is goed onderhouden in de originele stijl, terwijl het achterste deel een natuurlijker karakter heeft gekregen.

Tip: onderbreek je fietstocht voor een wandeling door dit bos. Vanaf het achterste deel heb je een prachtig uitzicht over het beekdal van de Linde.
 

De route is samengesteld door Fietsen123 met behulp van de knooppuntenkaart van de Fietsersbond. Op www.fietsen123.nlvind je meer dan 750 fietsroutes door heel Nederland.