Bos met varens

Wandeling van de maand: Sint Geertruid

Deze wandeling van 14 km gaat door het Limburgse Heuvelland. Zie het ontluikende voorjaar op de veldwegen met uitzichten over de glooiende hoogvlakte naar Sint Geertruid. Lees verder voor de gratis routebeschrijving en de bijzonderheden van deze Trage Tocht Sint Geertruid.

Ga naar de downloadpagina voor de gratis routebeschrijving van de Trage Tocht Sint Geertruid.

Elke maand krijg je van Landleven en Wandelzoekpagina een leuke wandeltip met gratis routebeschrijving. Voor maart tippen wij de Trage Tocht Sint Geertruid.

Dit is een mooie, afwisselende wandeling in het Limburgse Heuvelland. Op het eerste deel van de tocht loop je over veldwegen. Onderweg kom je langs veldkruisen en boomgaarden. Na het dorp wandel je tussen de velden naar het langgerekte smalle Savelsbos. Hier gaan we stevig klimmen en dalen. En er valt onderweg veel te zien: oude stenen waterputten, een vuursteenmijn, de Trichterberggroeve en natuurlijk het sterk geaccidenteerde hellingbos met veel oude loofbomen.

In Sint Geertruid is de enige, maar zeker aan te bevelen horeca: de Koekenpan.

Over deze wandeling

Landleven Wandelroutes

In Landleven Wandelroutes vind je meer dan 50 prachtige wandelroutes in alle provincies van Nederland, samengesteld in samenwerking met Wandelzoekpagina. Naast de beschrijving van de wandelroutes staan QR codes waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot de betreffende, meest actuele routebeschrijving.
Prijs: €8,95.