In de dahlia weide voor de bloemencorso

Vrijwilligers druk met dahlia’s bloemencorso's

Miljoenen bloemen zijn er nodig om de wagens voor een bloemencorso in de bloemen te zetten. De corsoplaatsen kweken ze voor hun eigen evenement en voor elkaar. Dat lukt niet zonder vrijwilligers, die het jaar rond op hun kleurrijke dahliavelden te vinden zijn. Je leest hun verhaal in het septembernummer van Landleven. Hier vind je een overzicht van de bloemencorso's die in het artikel aan bod komen.

Egbert Herijgers uit Zundert, buurtschap Laarheide is verantwoordelijk voor de bloemen van de wagen van zijn buurtschap. "Ieder jaar planten we zo'n anderhalve hectare vol met ongeveer dertigduizend knollen. Op de top van de bloei plukken we daar wekelijks 250.000 tot 300.000 bloemen van. Ik vind het geweldig om hier deel van uit te maken. Ik ben opgegroeid in Laarheide, ben nooit verhuisd en voel me echt met de buurt verbonden. Dat er ieder jaar een wagen van Laarheide meerijdt in het corso, daar zal ik voor vechten."

Het verhaal van Egbert en van vrijwilligers van 4 andere corso's lees je in Landleven 8, september 2016.

Landleven fietsroutes

In onze nieuwe fietsroutegids staan de mooiste fietsroutes van Nederland, overzichtelijk ingedeeld per provincie. Bij alle routes vind je een omschrijving van bezienswaardigheden, een knooppuntenoverzicht en een uitneembaar knooppuntenroutekaartje. Per route is er een QR-code waarmee je de meest actuele informatie over de route kunt opzoeken.
Prijs: € 8,95