Trots op... Zuidwest-Friesland

Trots op... Zuidwest-Friesland

Inge Kuyt bevoer vroeger de wereldzee├źn, maar nergens vond ze mooiere natuur dan langs onze eigen Nederlandse kust. De combinatie met lieve, slaperige dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan maakt dat ze verliefd is op Zuidwest-Friesland en ze haar lievelingsadressen graag met je wil delen.

Inge Kuyt: "Bij Friesland denk je al snel aan vlak land, met weinig variatie, maar niets is minder waar. Alles wat Nederland aan natuur te bieden heeft, is hier te vinden. We hebben een ongekend mooie kustlijn. Je vindt hier heide, kwelder, zandverstuivingen en bos. En heus niet allemaal vlak: Oudemirdum ligt maar liefst twaalf meter boven NAP. Ik heb gevaren en veel van de wereld gezien, maar nergens is het zo mooi als hier. Om verliefd op te worden!"

3 tips voor een bezoek in Zuidwest-Friesland

  1. "In mijn bed & breakfast Landhuis Breewar, heb ik een huiskamerrestaurant en daar organiseer ik regelmatig Friese diners, met proeverijen van lokale producten.
  2. Bij het dessert komen ook verschillende koeken op tafel, van bakkerij van der Werf. Volgens de bewoners hier de allerbeste bakker van de streek."
  3. Aldfaers Erf route loopt langs allerlei bijzondere oude gebouwen in de buurt. Een soort openluchtmuseum, maar dan echt. Zo is er in Exmorra een ouderwets grutterswinkeltje, dat zo is gerestaureerd dat je je in de negentiende eeuw waant. Snoepjes in potten, ouderwetse waszeep en zelfs grutten. Dat zijn gebroken en gepelde granen, waar de grutterswinkel zijn naam aan dankt."

Digitale fietsroutes

Deze digitale editie van Fietsroutes bevat 12 gidsen met elk 12 fietsroutes door heel Nederland in verschillende thema's. Zo fiets je door bos en heide, kastelen en landgoederen, boeren erven en weilanden, unieke landmark en nog veel meer. Dat is gegarandeerd fietsplezier!
 

Bestel nu de digitale Fietsroutes