Bospad

Wandeling van de maand: Twentse Kruistocht Oldenzaal

Deze rondwandeling is 19 km lang en start bij station Oldenzaal. Je wandelt langs diverse Mariakapellen. Lees meer over deze wandeling en download de routebeschrijving.

Ga naar de downloadpagina voor de Twentse Kruistocht Oldenzaal om de gratis routebeschrijving te downloaden.

Vanaf station Oldenzaal loopt de route via een Mariakapel aan het Lossers voetpad en een landkruis op landgoed Boerskotten naar restaurant De Wilmersberg, met een magnifiek uitzicht vanaf het terras. Daarna langs twee Mariakapellen naar De Lutte, met een Jozefkapel en een Mariagrot bij het kerkhof en een Mariakapel in de kerk. Vervolgens heuvelop en langs vier Mariakapellen en een informatiecentrum van Natuurmonumenten terug naar Oldenzaal. In het centrum staat de Middeleeuwse Plechelmusbasiliek met onder meer diverse Mariabeelden.

Over deze wandeling:

  • De wandeling is 19 km lang.
  • Voor abonnees van Wandelzoekpagina is er een topografische wandelkaart van deze wandeling.
  • Er is een gratis routebeschrijving en GPS-track van deze wandeling beschikbaar.
  • De hond mag ook mee.

Wandelgids Twentse Kruistochten

In de wandelgids 'Twentse kruistochten' beschrijft Marycke Naber 12 rondwandelingen langs in totaal 112 kapellen en kruisbeelden. De wandelingen zijn min of meer afgeleid van het Twentse Kapelletjespad. De wandelgids bevat mooie foto's en interviews met vrijwilligers die de kapelletjes onderhouden. Lees meer op www.wandelzoekpagina.nl/boek/twentse-kruistochten

Hoe help ik de dieren in mijn tuin

Waarom houden vlinders van vinderstruiken?
Hoe maak ik van een klein tuintje een dierenparadijs?
Je leest het in dit leuke en inspirerende boek voor diervriendelijke tuinen.
Prijs: €24,95.