Vintage woonkamer

Vintage wonen op boerderij

Prisca Keizer woont met haar man en kinderen in een ‘gewone’ boerderij op het Overijsselse platteland bij Schalkhaar. Niet zo alledaags is haar interieur: ze richtte het huis volledig vintage in, met felle kleuren en originele meubelstukken uit de jaren 60 en 70.

Prisca Keizer is een jonge, moderne moeder van vier kinderen, met een passie voor meubels, behang en accessoires uit de jaren zestig en zeventig. "Ik hield altijd al van kleur", vertelt ze enthousiast. "Van jongs af aan was ik al op rommelmarkten te vinden. Juist de meubels van zo vijftig jaar oud spreken me erg aan. Van die scheve pootjes onder een teak-buffetkastje, dat geeft zo'n meubel gelijk een soort vrouwelijke uitstraling, het is fijn en slank. En de kleuren uit die tijd vind ik ook prachtig: oranje, okergeel, bruin of mosgroen. Sommigen vinden het ouderwets, maar het is juist weer modern om die kleuren te gebruiken.

Winkel Vanouds

Samen met haar vriendin Eveline Eversdijk verkoopt en verhuurt Prisca nu vintage meubels, accessoires, behang, stoffen en wat ze nog maar meer tegenkomen. Zo kun je in Nederlandse televisieseries die spelen in de jaren 50, 60 en 70 zomaar hun waren aantreffen als decor. De verkoop van spullen verloopt vooral via hun website en Marktplaats.

Bekijk Prisca's bijzondere interieur en lees het hele verhaal in ons novembernummer, Landleven 9 2015.

Klik hier voor een leuk filmpje met styling-tips van Prisca en Eveline.

In het zitgedeelte voert vintage ook de boventoon. In het zitgedeelte voert vintage ook de boventoon. - Foto: Otto Kalkhoven
In het zitgedeelte voert vintage ook de boventoon. De boerderij lijkt van buiten gewoon, maar is bijzonder ingericht.- Foto: Otto Kalkhoven