Huisje aan het water

Wandeling van de maand: Landelijk Noord-Amsterdam

Deze wandeling is 21 km lang en start bij bushalte Ransdorp. Van daar loopt u langs kleine Waterlandse dorpjes, waar de tijd stil is blijven staan. Lees meer over de wandelroute en download de routebeschrijving.

Ga naar de downloadpagina voor de wandeling door landelijk Noord-Amsterdam om de gratis routebeschrijving te downloaden. 

Je wandelt (grotendeels) op Amsterdams grondgebied, maar in de kleine Waterlandse dorpjes heeft de tijd stilgestaan. Het veenweidelandschap met zijn koeien, vogels, slootjes en weidse uitzichten over het Markermeer kan haast niet Hollandser. Je zult door een merkwaardig sawa-landschap lopen. De etappe eindigt aan de rand van het stedelijk gebied van Amsterdam Noord.

Over deze wandeling

  • De wandeling is 21 km lang.
  • Er is een gratis routebeschrijvingen GPS-track van deze wandeling beschikbaar.
  • Voor abonnees van Wandelzoekpagina is er een topografische wandelkaart van deze wandeling.
  • De hond mag niet mee.

Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam

Deze wandeling is de tweede etappe van een zigzagroute van 260 km door Amsterdam. Een mooie route voor Amsterdammers die denken dat ze Amsterdam kennen. Maar ook een mooie aanleiding om te ontdekken dat Amsterdam uit meer bestaat dan rondvaartboten, draaiorgels, coffeeshops en hordes fotograferende toeristen. Zie voor alle etappes: www.wandelzoekpagina.nl/amsterdam

Hoe help ik de dieren in mijn tuin

Waarom houden vlinders van vinderstruiken?
Hoe maak ik van een klein tuintje een dierenparadijs?
Je leest het in dit leuke en inspirerende boek voor diervriendelijke tuinen.
Prijs: €24,95.