Een pad met sneeuw met bomen ernaast

Tintelend fris in Orvelte

Tintelend fris of snerpend koud; als de wereld bedekt is met een laagje poederwit móet je er gewoon op uit. Wanneer we deze winter het geluk hebben getrakteerd te worden op een pak sneeuw, wandel dan eens door het prachtige Drentse Orvelte. Het pittoreske museumdorpje wordt door het witte kleed ontdaan van alle moderniteit en geeft haar bezoekers het gevoel terug in de tijd te zijn.

De winter is het laagseizoen voor Orvelte, maar door de rust wellicht juist erg mooi om naar toe te gaan. Het hele jaar door is het dorpje vrij te bezoeken. Bij sommige attracties, demonstraties of exposities wordt entree gevraagd. Er zijn twee grote parkeerplaatsen aan de rand van Orvelte, vanwaar je makkelijk het dorpje binnen loopt. De kosten voor parkeren bedragen €3,- (gepast betalen). In de winter is parkeren gratis, behalve van 20 december t/m 4 januari en 14 februari t/m 1 maart. Op 1 april gaat het hoogseizoen weer in. Hier vind je alle praktische informatie die u nodig hebt voor een bezoek aan Orvelte. Als je iets wilt bezoeken, controleer dan altijd van te voren de openingstijden.

Landleven fietsroutes

De 53 mooiste fietsroutes van Nederland ingedeeld per provincie. Met daarnaast beschrijvingen van bezienswaardigheden, handige knooproutekaartjes, fietstips én heerlijke picknickrecepten.

Bestel nu