Kalfjes in het stro met de boer

Plattelanders: Gerrit Flier is prima op de hoogte zonder internet of tv

Gerrit Flier is 87 jaar maar nog alle dagen in beweging. Ook is hij prima op de hoogte van wat er in de wereld speelt. In Landleven 2 van 2015 kunt u een verhaal over hem lezen. In het tv-programma Man Bijt Hond praatte hij over politiek en economie. 

Plattelander Gerrit Flier heeft altijd op de boerderij gewoond in het Gelderse Oldebroek. Tv kijken doet hij niet, maar via de krant, de vakbladen en de radio is hij goed op de hoogte van wat er speelt in de wereld. Op tafel ligt tevens een dik boek vol wetenswaardige feiten, bijvoorbeeld over andere landen. "Dan kan ik even opzoeken hoeveel mensen er in India wonen bijvoorbeeld."

"De staatsschuld wordt alleen maar hoger"
87 jaar is hij nu en als hij terugkijkt op zijn leven, vindt hij dat hij de wind meestal mee had. Een fijn gezin, iedereen gezond, een mooi bedrijf, wat wil je nog meer? Maar liefst tien kinderen kreeg hij met zijn vrouw. Gerrit glimt van trots: "Allemaal hebben ze verder geleerd." Met 35 melkkoeien was het geen vetpot maar Gerrit had nooit een gevoel van krapte. "Je beurde kinderbijslag en studiefinanciering, dat scheelde mirakel!" Hij zou dan ook niet weten hoe je dat vandaag de dag zou moeten doen. "De regering doet niks als bezuinigen." Hoofdschuddend: "En het helpt niet eens. Ik houd voor de hobby de staatsschuld bij en die wordt ondanks bezuinigingen alleen maar hoger."

De rollator vergeet hij steeds
In de woonkamer staat weliswaar een rollator, maar bij het naar buiten gaan pakt Gerrit automatisch zijn stok om op te steunen. "Die rollator? Ach ja, die vergeet ik steeds." Evengoed kan hij zijn klusjes rondom huis doen, zoals hout zagen met de grote cirkelzaag. Hout kloven doet hij ook nog.

Lees het hele verhaal over Gerrit Flier in Landleven 2 van 2015.

'De regering doet niks
als bezuinigen'