Mevrouw langs de IJsseldelta

Trots op… de IJsseldelta

Nog onontdekte pareltjes in het landschap, de mooiste boerenerven en de gezelligste adresjes voor een tussendoortje. De lezers van Landleven zijn trots op hun buitengebied en laten ons hun favoriete plekjes zien. In Landleven 3 van 2014 leidt Jacolien van de Wetering ons rond in en om haar dorp ’s-Heerenbroek.

"Ons dorp 's-Heerenbroek ligt in het Nationaal Landschap IJsseldelta, tussen de Hanzesteden Zwolle en Kampen. Daar gaan veel dagjesmensen naartoe, maar ons kleine dorp wordt daarbij meestal vergeten. Zonde! Want 's-Heerenbroek is echt een verborgen parel. Ik vind het leuk om aandacht te vragen voor een plek die voor mij zo bijzonder is. Ik ben hier geboren en getogen en het dorp zit echt in mijn hart."

Enkele van Jacoliens tips:


Het hele artikel over 's-Heerenbroek en alle tips vind je in Landleven 3, april 2014.

Ben je ook trots op je streek? Laat hieronder een bericht achter om welke streek het gaat en noem een paar concrete voorbeelden. Wie weet zie je je streek dan ook terug in Landleven.

Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.