Landleven Bakt

KNAPPERIGE WAFELS Dit zijn mijn favoriete zelfgemaakte stroopwafels. Het deeg maakt u zonder gist, waardoor het meer een koekjesrecept is. Voor elke stroopwafel bakt u twee wafels die u met stroop aan elkaar plakt. U snijdt deze dus niet horizontaal doormid- den voor het vullen. TEKST KLASKE BAKKER FOTOGRAFIE OTTO KALKHOVEN INGREDIËNTEN • 250 g bloem • 100 g suiker • 100 g roomboter, heel zacht • 1 ei, losgeklopt • snufje zout • snufje kaneelpoeder BASISRECEPT VOOR DE STROOPVULLING Meng in een pannetje 200 gram keukenstroop met 125 gram bruine basterdsuiker, 100 gram roomboter in blokjes en 1 theelepel kaneelpoeder . Verwarm en roer tot alles is gemengd en laat het afkoelen tot lauwwarm. stroop BAKT - LANDLEVEN 107 Koekjes BEREIDINGSWIJZE Meng de bloem met de suiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de overige ingrediënten in. Roer beetje bij beetje de bloem erdoor, totdat een mooi deeg ontstaat. Voeg druppelsgewijs wat water toe als het deeg té droog is. Vorm van het deeg een bal en verpak deze in huishoudfolie. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast. Draai balletjes ter grootte van een flinke walnoot. Bak de stroopwafels in het wafelijzer (op stand 3) tot ze mooi bruin zijn. Laat ze iets afkoelen en plak twee wafels aan elkaar met een eetlepel stroop.

RkJQdWJsaXNoZXIy NDQzNjQ=