Oogstroute

Op donderdag 1 september fietst Landleven door de Betuwe. De bloesems hebben dan plaats gemaakt voor heerlijk Hollands fruit. Fiets mee met Landleven en bewonder het zelf! Langs de route zijn meerdere fruitgaarden die vol hangen met appels en peren. Een prachtig gezicht! 

De start van de fietstocht is bij Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd en is 47 kilometer lang. Het is mogelijk om vanaf 10:00 uur te starten met de route en u kunt tot uiterlijk 17.00 uur gebruik maken van onderstaande activiteiten.

Tijdens deze dag worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor deelnemers aan Landleven Fietst. Je kunt zelf bepalen bij welke Landleven activiteiten je af wilt stappen en hoeveel tijd je daar door wil brengen.
 

Bestel kaarten
Fietsen tussen bloesem
bloesem

De route

  • Je fietst mee op donderdag 1 september 2022
  • Je fietst door de natuurlijke pracht en praal van de Betuwe
  • De route is circa 47 kilometer
  • Er zijn meerdere Landleven-stoppunten onderweg
  • Je krijgt een route beschrijving en knooppuntenkaartje

Oogst. Fietsen. Fruitbomen. September.

Programma

Lees hieronder over de leukste Landleven stoppunten die je onderweg tegen komt. Neem een kijkje tijdens een rondleiding, luister naar een interessante lezing of trakteer jezelf op een lekker kopje koffie met wat lekkers. Je bepaalt zelf waar je onderweg wilt stoppen.

Huis Marienwaerdt

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Een veelzijdig landgoed met akkers, weilanden, bossen, lanen en grienden. Maak een rondleiding door Huis Marienwaerdt en bekijk het landgoed.

fruitboomgaard

Fruitteler De Hoenderik

De Hoenderik is een fruitteler in appels, peren, kersen, aardbeien, frambozen en pruimen. Hier krijg je een rondleiding en lezing over fruittelen. Ook hebben ze een zelfpluktuin waar je, zolang de voorraad strekt, zelf fruit kunt plukken. 

De Hoenderik beschikt ook over een boerderijwinkel met een gezellige binnenzit en aangrenzend een terras in de boomgaard. In de boerderijwinkel worden de specialiteiten van De Hoenderik waaronder (h)eerlijke Betuwse honing uit eigen bijenstal en diverse streekproducten verkocht.

Molen 'De Vlinder'

Langs de Linge, tussen Deil en Enspijk, staat een opvallende witte molen. Molen 'De Vlinder' staat op een plek waar al sinds 1650 een molen heeft gestaan. Door brand en stormen zijn eerder drie molens verwoest. Molenaar Cini van Steenis leid je graag rond en verteld vol overtuiging over de geschiedenis van de molen.

De Vlinder is wel één van de bekendste molens in Gelderland en volgens de molenaar is het de meest gefotografeerde molen.

geofort

GeoFort

GeoFort is een interactief science center waar de toekomst van de planeet aarde centraal staat. Het is gevestigd op een spannend fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie waar je binnen en buiten vanalles kan beleven en ontdekken. Bij GeoFort draait alles om de aarde, energiebronnen, satellieten en klimaatveranderingen. Het is uitdagend voor iedereen! Kijk hier op eigen gelegenheid rond en leer alles over de aarde.

Boomgaard de Bongerd

Bij boomgaard de Bongerd telen ze meerdere appel- en perensoorten. 

Kom langs bij de Bongerd en laat je rondleiden door de boomgaard. Ook drink je er een lekker kopje koffie/thee of sap uit eigen boomgaard.