Veel gestelde vragen

Vragen over tickets

- Ik ben mijn ticket kwijt

Als je de bestelde tickets kwijt bent, kun je ze hier terugvinden.

- Waar bestel ik tickets voor Landleven Winter?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om tickets te bestellen. Zodra het mogelijk is om tickets te bestellen zal dit duidelijk op de website worden aangegeven.

- Hoe bestel ik tickets?

Voor vragen over het bestellen van tickets kun je telefonisch contact opnemen met Eventix op: 085-8883007 of per mail: tickets@eventix.nl.

- Printer - Ik heb geen printer; kan ik dan wel een e-ticket bestellen?

Dat is geen probleem. Als je je e-ticket op je mobiel kan laten zien, kunnen wij hem scannen en kan je genieten van een heerlijke dag bij Landleven Winter.

- Toegang Openluchtmuseum

De toegangsprijzen zijn inclusief toegang Openluchtmuseum.

- Kan ik mijn aangeschafte tickets(s) annuleren?

Toegangsbewijzen worden niet teruggenomen, uitbetaald, of verlengd. Indien je als bezoeker om welke reden dan ook geen gebruik maakt van het toegangsbewijs, komt dit voor je eigen rekening. Het herroepingsrecht is niet van toepassing.

- Museumkaart of Vriendeloterij kaart

Toegang tot zowel het Openluchtmuseum als Landleven Winter is gratis als je in bezit bent van een Museumjaarkaart of Vriendenloterij VIP kaart. Ook met een Museumkaart of Vriendenloterij kaart is het verstandig om op voorhand een gratis tijdslotreservering te maken. Op die manier ben je er zeker van dat je toegang hebt tot het museum tijdens Landleven Winter, wanneer het evenement uitverkocht is. Let op! Op dit moment is het nog niet mogelijk om een gratis tijdslotreservering te maken.

- Toegangskaarten

Is het entreekaartje zowel geldig voor Landleven Winter als het Openluchtmuseum?
Ja, met het entreebewijs heb je zowel toegang tot Landleven Winter als het Openluchtmuseum. 

- Toegangskaarten kinderen

Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree. Wel is het noodzakelijk om alsnog een gratis ticket te reserveren om binnen te komen.

- Wat gebeurt er met mijn toegangsbewijs als het evenement geannuleerd wordt?

We stellen alles in het werk om Landleven Winter in december plaats te laten vinden. Mocht dit door ontwikkelingen echt niet mogelijk zijn, zal het evenement verplaatst worden. Je ticket blijft geldig voor het evenement.

Algemene vragen

- Wanneer is Landleven Winter 2023?

Landleven Winter vindt plaats op 8, 9 en 10 December 2023 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

- Wat zijn de openingstijden?

Landleven Winter is op alle dagen geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Het Nederlands Openluchtmuseum is geopend tot 18.00 uur.

- Activiteiten - Welke activiteiten zijn er te doen? 

Op dit moment zijn wij nog druk bezig met het programma. Zodra het programma bekend is zal dit op de website terug te vinden zijn.

- EHBO - Waar is de EHBO?

Op de plattegrond die je ontvangt bij binnenkomst tijdens het evenement, vind je de EHBO posten.

- Eten - Mag ik mijn eigen etens- en drinkwaren meenemen?

Het is toegestaan je eigen etenswaren mee te nemen. Echter is het niet toegestaan om deze te nuttigen bij één van de horecagelegenheden. 

- Gevonden Voorwerpen

Tijdens Landleven Winter kan je terecht bij de infobalie bij de hoofdingang van het Openluchtmuseum voor gevonden of verloren voorwerpen. Na het evenement proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Gevonden en verloren voorwerpen kunnen aangegeven worden via info@openluchtmuseum.nl.

- Honden - Mag ik mijn hond(en) meenemen?

Honden zijn aangelijnd welkom in het museum. Geleidehonden voor visueel, auditief en motorisch gehandicapten zijn toegestaan in het museumpark én, in tegenstelling tot andere viervoeters, in de horecalocaties, historische gebouwen en tentoonstellingsruimten. Gelieve je geleidehond bij binnenkomst aan te melden bij de informatiebalie. 

- Invalide - Ik ben invalide, mag er een begeleider mee?

Ja dat mag, op vertoon van je invalidenkaart is de toegang voor een begeleider gratis. De begeleider heeft wel een kaartje nodig, dat op vertoon van de invalidenkaart gratis verkrijgbaar is bij de kassa van het Openluchtmuseum. Voor jezelf moet je uiteraard gewoon een entreekaart kopen.

- Invalide - Heeft het Openluchtmuseum rolstoelen te leen?

Er zijn een aantal rolstoelen beschikbaar, maar deze zijn niet te reserveren. Het terrein is grotendeels rolstoelvriendelijk, maar er zijn geen verharde paden bij de Landleven-markt. Deze vindt namelijk plaats in een weiland, welke bestrooid is met houtsnip. Mocht het drassig weer zijn, dan kan het hier lastiger begaanbaar zijn voor mensen in een rolstoel. De rest van het park is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

- Kinderen - Wat is er voor kinderen te doen?

Gedurende alle dagen worden diverse kinderactiviteiten georganiseerd. Je hoeft je kinderen hier niet voor op te geven. De activiteiten zijn gratis toegankelijk (tenzij anders vermeld). Gezien de begeleiding geldt wel: vol = vol

- Pinautomaat

Er is in of bij het park geen mogelijkheid om contant geld te pinnen! Neem dus voldoende contant geld mee. Op een aantal punten is het wel mogelijk om met pin af te rekenen:

  • bij de museumkassa voor toegangskaarten en museumjaarkaarten 
  • bij de museumwinkel 
  • bij de horecalocaties 
  • bij de Landlevenstand
  • bij een aantal standhouders met een mobiele pinautomaat, maar dit is niet standaard.

- Product - Ik heb iets gekocht bij een stand, maar het product is kapot. Wat nu?

Je kunt contact opnemen met de standhouder waarmee je koop gesloten hebt.

Mocht je vraag er niet tussen staan neem dan contact op met onze klantenservice