Stichting Hartekind

Jaarlijks horen 1.500 kersverse ouders dat het hart van hún kindje niet helemaal gezond is. Hun kind is één van de meer dan 25.000 hartekinderen in Nederland; kinderen met een hartafwijking. Ongeveer tweederde van deze hartekinderen moet vlak na de geboorte één of meerdere levensreddende operatie(s) ondergaan. Bovendien hebben hartekinderen vaak een kortere levensverwachting en beperkingen door hartfalen, hartritmestoornissen en/of opgelopen hersenschade. En nog altijd overlijden jaarlijks ook 150 hartekinderen, waarmee een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 is onder kinderen tot 15 jaar.

 

Daarom zet Stichting Hartekind zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van kwaliteit van leven. Artsen moeten complicaties, restafwijkingen, hartfalen, hartritmestoornissen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen veel beter leren begrijpen, behandelen en voorkomen. En hiervoor is onderzoek nodig! Stichting Hartekind financiert dit levensbelangrijke onderzoek. Met als doel om binnen 10 jaar uit de top-3 te zijn van meest voorkomende doodsoorzaken onder kinderen.

Help jij mee? Bezoek tijdens Landleven Winter de Hartekind-stand en koop voor €3,50 een kerstboomhanger om een mooie kerstwens op te schrijven. in het midden van het terrein staat een grote kerstboom, waar je deze kerstwens in mag hangen. 

www.hartekind.nl/over-hartekind

Koop kaarten