NK haardhoutstapelen

Wie stapelt het mooist, slimst en snelst hout? Dat gaan we ontdekken op 16 en 17 december tijdens het tweede NK haardhout stapelen, als onderdeel van Landleven Winter in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Iedereen kan meedoen!

Haardhout is een echt 'mannending'. Zagen, kloven, sjouwen en stapelen. Er zijn zelfs echte specialisten in maar, om deel te nemen aan het NK hoef je geen specialist te zijn maar wel slim en snel. Ga de uitdaging aan op 16 en 17 december tijdens het NK haardhout stapelen, als onderdeel van Landleven Winter. Wie weet word jij Nederlands Kampioen Haardhout stapelen.

Het is een open NK, dat wil zeggen dat iedereen die wil mee mag doen. Individueel of in groepsverband, mannen en vrouwen. De beste stapelaar van Nederland is straks degene die zo mooi en slim en snel mogelijk het gekloofde hout stapelt.

J. Dorresteijn, NK Haardhout stapelen '16, 5.57 minuten

Mee doen?!

  1. Koop een toegangskaart voor Landleven Winter
  2. Kom tussen 11.00 uur en 16.00 uur naar de Picknickweide
  3. Zorg ervoor dat jij de mooiste en/of snelste stapelaar bent!
Inschrijven vooraf is niet nodig, je geeft je ter plaatsen op. Het stapelen op het NK gebeurt in voor iedereen gelijke, ronde vormen. Aan het einde van de dag is er een individuele kampioen 'Beste Stapelaar van Nederland'. Beoordeling: structuur van de stapel, netheid van de stapel, creativiteit en –in mindere mate- snelheid (er is een tijdlimiet).

Voor de liefhebbers vindt er op zondag een snelheidsproef plaats, voor de titel 'Snelste Stapelaar van NL'.

Het NK haardhout stapelen is een initiatief op Landleven Winter, een evenement van het magazine Landleven.

Doe mee
Haardhoutstapelen Landleven winter

Hart van Nederland over NK Haardhoutstapelen

SBS6 Hart van Nederland zond op 18 december 2016 een item uit over het 1e NK Haardhoutstapelen tijdens Landleven Winter. Hier kun je het item bekijken.

bekijk het filmpje