NK haardhoutstapelen

Wie stapelt het snelst hout? Dat gaan we ontdekken op 16 en 17 december tijdens het tweede NK haardhout stapelen, als onderdeel van Landleven Winter in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Iedereen kan meedoen!

Haardhout is een echt 'mannending'. Zagen, kloven, sjouwen en stapelen. Er zijn zelfs echte specialisten in maar, om deel te nemen aan het NK hoef je geen specialist te zijn maar wel slim en snel. Ga de uitdaging aan op 16 en 17 december tijdens het NK haardhout stapelen, als onderdeel van Landleven Winter. Wie weet word jij Nederlands Kampioen Haardhout stapelen.

Het is een open NK, dat wil zeggen dat iedereen die wil mee mag doen. Individueel of in groepsverband, mannen en vrouwen. De beste stapelaar van Nederland is straks degene die zo snel mogelijk het gekloofde hout stapelt.

Zondagmiddag om 16 uur weten we zich Nederlands Kampioen Haardhoutstapelen 2017 mag noemen. 

  1. De winnaar gaat naar huis met een heuse Landlevenbokaal en een waardebon t.w.v. van € 500,- te besteden bij Frank Pouwer – Historische Bouwmaterialen in Doorwerth
  2. De runner up wint een arrangement voor 2 personen bij Villa Ruimzicht te Doetinchem, t.w.v. 295,-. Het betreft een overnachting in de Landlevenkamer, live cooking ontbijt en een zesgangen proeverij mét wijnarrangement.
  3. De derde prijs is een Landleven – boekenpakket t.w.v. € 100,- 
Daarnaast gaan de 6 snelste deelnemers per dag naar huis met een woodstrapper: een superhandige meeverende band, waardoor kloven sneller, makkelijker en veiliger gaat, t.w.v. € 20,-

J. Dorresteijn, NK Haardhout stapelen '16, 5.57 minuten

Mee doen?!

  1. Koop een toegangskaart voor Landleven Winter
  2. Kom tussen 11.00 uur en 16.00 uur naar de Picknickweide
  3. Zorg ervoor dat jij de snelste stapelaar bent!
Inschrijven vooraf is niet nodig, je geeft je ter plaatsen op. Het stapelen op het NK gebeurt in voor iedereen gelijke, ronde vormen. Aan het einde van de dag is er een individuele kampioen 'Beste Stapelaar van Nederland'.

Het NK haardhout stapelen is een initiatief op Landleven Winter, een evenement van het magazine Landleven.

Doe mee
Haardhoutstapelen Landleven winter

Hart van Nederland over NK Haardhoutstapelen

SBS6 Hart van Nederland zond op 18 december 2016 een item uit over het 1e NK Haardhoutstapelen tijdens Landleven Winter. Hier kun je het item bekijken.

bekijk het filmpje