Maak een reis door de geschiedenis van ons land

Bezoek de Canon van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum. Een reis door de geschiedenis van ons land, van hunebed tot heden. In tien enorme ‘filmsets’ zie je, hoor je en voel je de hoogte- en dieptepunten uit ons verleden. Elke scène vertelt een deel van de Nederlandse geschiedenis op een prikkelende manier. Digitale technieken wisselen af met historische voorwerpen, onder meer uit de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Helden en schurken, vrede en voorspoed, oorlog en ondergang, koningen en keizers, ze komen allemaal langs. Speel mee met het onderhandelspel of ga op jacht. Laad je musket of ontdek de wereld en verken de kust. Kopen in oorlogstijd komt voorbij en je kunt je eigen film maken over Nederland.

De Canon van Nederland telt 50 personen, creaties en gebeurtenissen die samen laten zien hoe Nederland zich heeft ontwikkeld tot het land waarin we nu leven. In een interactieve wand, die maar liefst 18 meter breed is, zijn alle 50 Canon-vensters te zien. Je kunt er eindeloos doorheen bladeren, verbanden tussen de vensters ontdekken, en een leuk spel spelen. Ontdek het in het Openluchtmuseum en leer van alles over onze geschiedenis!

Canon