Vragen en antwoorden

Covid-19 - Welke maatregelen worden er genomen?
Tijdens Landleven Winter worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Op dit moment betreft dit de hygiënemaatregelen. 

 • Nies / hoest in de elleboog
 • geen handen schudden
 • regelmatig de handen wassen
 • regelmatig schoonmaken van handcontactpunten zoals deurklinken
In het museum:
 • Desinfectie - Op verschillende locaties in het museum zijn handpompen te vinden waar je je handen kunt desinfecteren.
 • Bezoekersdichtheid - Er zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar per dag. De kans is ook groter dat tickets uitverkocht zijn. Houd daar rekening mee!


Activiteiten - Welke activiteiten zijn er te doen? Zie het programma van Landleven Winter.

EHBO - Waar is de EHBO?
Op de plattegrond die je ontvangt bij binnenkomst tijdens het evenement, vind je de EHBO posten.

Eten - Mag ik mijn eigen etens- en drinkwaren meenemen?
Het is toegestaan je eigen etenswaren mee te nemen. Echter is het niet toegestaan om deze te nuttigen bij één van de horecagelegenheden. 

Gevonden Voorwerpen
Tijdens Landleven Winter kan je terecht bij de infobalie bij de hoofdingang van het Openluchtmuseum voor gevonden of verloren voorwerpen. Na het evenement proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Gevonden en verloren voorwerpen kunnen aangegeven worden via info@openluchtmuseum.nl.

Honden - Mag ik mijn hond(en) meenemen?
Honden zijn aangelijnd welkom in het museum. Geleidehonden voor visueel, auditief en motorisch gehandicapten zijn toegestaan in het museumpark én, in tegenstelling tot andere viervoeters, in de horecalocaties, historische gebouwen en tentoonstellingsruimten. Gelieve je geleidehond bij binnenkomst aan te melden bij de informatiebalie. 

Invalide - Ik ben invalide, mag er een begeleider mee?
Ja dat mag, op vertoon van je invalidenkaart is de toegang voor een begeleider gratis. De begeleider heeft wel een kaartje nodig, dat op vertoon van de invalidenkaart gratis verkrijgbaar is bij de kassa van het Openluchtmuseum. Voor jezelf moet je uiteraard gewoon een entreekaart kopen. Het is verstandig op voorhand een dagreservering te maken zodat u er zeker van bent dat u toegang heeft tijdens Landleven Winter, in verband met het aantal beschikbare tickets per dag. 

Invalide - Heeft het Openluchtmuseum rolstoelen te leen?
Er zijn een aantal rolstoelen beschikbaar, maar deze zijn niet te reserveren. Het terrein is grotendeels rolstoelvriendelijk, maar er zijn geen verharde paden bij de Landlevenmarkt. Deze vindt namelijk plaats in een weiland. Mocht het drassig weer zijn, dan kan het hier lastiger begaanbaar zijn voor mensen in een rolstoel. De rest van het park is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Kinderen - Wat is er voor kinderen te doen?
Gedurende alle dagen worden diverse kinderactiviteiten georganiseerd. Je hoeft je kinderen hier niet voor op te geven. De activiteiten zijn gratis toegankelijk (tenzij anders vermeld). Gezien de begeleiding geldt wel: vol = vol

Museumkaart of BankGiro Loterij VIP kaart
Ook met eem Museumkaart of BankGiro Loterij VIP kaart is het verstandig op voorhand een gratis dagreservering te maken. Op die manier bent u er zeker van dat u toegang heeft tot het museum op 9, 10 of 11 december tijdens Landleven Winter.

Openingstijden
Landleven Winter is op alle dagen geopend van 09:00 tot 17:00 uur. Het Nederlands Openluchtmuseum is geopend tot 18.00 uur.

Pinautomaat
Er is in of bij het park geen mogelijkheid om contant geld te pinnen! Neem dus voldoende contant geld mee. Op een aantal punten is het wel mogelijk om met pin af te rekenen:

 • bij de museumkassa voor toegangskaarten en museumjaarkaarten 
 • bij de museumwinkel 
 • bij de horecalocaties 
 • bij de Landlevenstand
 • bij een aantal standhouders met een mobiele pinautomaat, maar dit is niet standaard.

Printer - Ik heb geen printer; kan ik dan wel een e-ticket bestellen?
Dat is geen probleem. Als je je e-ticket op je mobiel kan laten zien, kunnen wij hem scannen en kan jij genieten van een heerlijke dag bij Landleven Winter.

Product - Ik heb iets gekocht bij een stand, maar het product is kapot. Wat nu?
Je kunt contact opnemen met de standhouder, je hebt immers met hem of haar de koop gesloten.

Toegangskaarten
Is het entreekaartje zowel geldig voor Landleven Winter als het Openluchtmuseum?

Ja, met het entreebewijs heb je zowel toegang tot Landleven Winter als het Openluchtmuseum. 

Toegangskaarten kinderen
Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree. Koop je een online entree ticket via de website van het museum? Dan geef je kinderen t/m 3 jaar ook op. Je krijgt voor hen een apart (gratis) entree ticket. 
Heb je al een entreebewijs (bijvoorbeeld een Museumkaart), dan geef je bij het bestellen van de dagreservering het aantal personen waarmee je het museum bezoekt op (0 t/m 3 jaar, 4 t/m 12 jaar, 13 jaar en ouder).

Wat gebeurt er met mijn toegangsbewijs als het evenement geannuleerd wordt?
We stellen alles in het werk om Landleven Winter op 9, 10 en 11 december plaats te laten vinden. Mocht dit door de ontwikkelingen echt niet meer mogelijk zijn, zal het evenement verplaatst worden. Je ticket blijft geldig voor het evenement.

NB: De toegangsprijzen zijn incl. toegang Openluchtmuseum. Museumkaarthouders hebben gratis toegang.