Vragen en antwoorden

Covid-19 - Welke maatregelen worden er genomen?
We doen er alles aan om je bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum en Landleven Winter zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

 • Gezondheidscheck - Iedere bezoeker die een entreeticket heeft voor Landleven Winter ontvangt digitaal een Gezondheidscheck die ingevuld moet worden. Deze ontvang je ook twee dagen voor het evenement en tijdens de ontvangst wordt nogmaals gecontroleerd of je verschijnselen hebt aan de hand van een vragenlijst. Hier vind je de Bezoekersvoorwaarden om Landleven Winter veilig te kunnen laten verlopen www.landleven.nl/evenementen/landleven-winter/covid-19/
 • Tijdssloten - Het kopen van een ticket gaat samen met het reserveren van een tijdsslot. Zonder tijdsslot heb je geen toegang tot het evenement of het museum. Ook wanneer je een Museumjaarkaart, BankGiroLoterij ticket of begeleider bent van iemand die invalide is, heb je een tijdsslot nodig. Dit ticket is te reserveren via tickets Landleven Winter
 • Desinfectie - Op verschillende locaties in het museum zijn handpompen te vinden waar je je handen kunt desinfecteren.
 • Verplichte looproute - Op de Landlevenmarkt en bij de programmaonderdelen gelden verplichte looproutes. Het is niet mogelijk om terug te lopen op deze routes. Hosts zullen er op toezien dat deze looproutes op één manier gebruikt worden. 
 • Maximaliseren programma - Binnen de programmaonderdelen zijn een beperkt aantal deelnemers toegestaan. Zodra de stoelen vol zijn, is het niet meer toegestaan om deel te nemen op dat tijdsstip. 
 • Bezoekersdichtheid - Er zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar per dag en per tijdsslot. Het maximale aantal bezoekers per dag is teruggebracht naar 40% van de capaciteit van het Nederlands Openluchtmuseum. Hierdoor zijn er veel minder bezoekers aanwezig als normaal. De kans is ook groter dat tickets uitverkocht zijn. Houd daar rekening mee!


Activiteiten - Welke activiteiten zijn er te doen? Zie het programma van Landleven Winter.

EHBO - Waar is de EHBO?
Op de plattegrond die je ontvangt bij binnenkomst tijdens het evenement, vind je de EHBO posten.

Eten - Mag ik mijn eigen etens- en drinkwaren meenemen?
Het is toegestaan je eigen etenswaren mee te nemen. Echter is het niet toegestaan om deze te nuttigen bij één van de horecagelegenheden. 

Gevonden Voorwerpen
Tijdens Landleven Winter kan je terecht bij de infobalie bij de hoofdingang van het Openluchtmuseum voor gevonden of verloren voorwerpen. Na het evenement proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Gevonden en verloren voorwerpen kunnen aangegeven worden via info@openluchtmuseum.nl.

Honden - Mag ik mijn hond(en) meenemen?
Honden zijn aangelijnd welkom in het museum. Geleidehonden voor visueel, auditief en motorisch gehandicapten zijn toegestaan in het museumpark én, in tegenstelling tot andere viervoeters, in de horecalocaties, historische gebouwen en tentoonstellingsruimten. Gelieve je geleidehond bij binnenkomst aan te melden bij de informatiebalie. 

Invalide - Ik ben invalide, mag er een begeleider mee?
Ja dat mag, op vertoon van je invalidenkaart is de toegang voor een begeleider gratis. De begeleider heeft wel een kaartje nodig, dat op vertoon van de invalidenkaart gratis verkrijgbaar is bij de kassa van het Openluchtmuseum. Voor jezelf moet je uiteraard gewoon een entreekaart kopen. En daarnaast hebben jullie beiden een tijdsslot nodig die samen met het entreekaartje toegang tot het Nederlands Openluchtmuseum en Landleven Winter geven.

Invalide - Heeft het Openluchtmuseum rolstoelen te leen?
Er zijn een aantal rolstoelen beschikbaar, maar deze zijn niet te reserveren. Het terrein is grotendeels rolstoelvriendelijk, maar er zijn geen verharde paden bij de Landlevenmarkt. Deze vindt namelijk plaats in een weiland. Mocht het drassig weer zijn, dan kan het hier lastiger begaanbaar zijn voor mensen in een rolstoel. De rest van het park is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Kinderen - Wat is er voor kinderen te doen?
Gedurende alle dagen worden diverse kinderactiviteiten georganiseerd. Je hoeft je kinderen hier niet voor op te geven. De activiteiten zijn gratis toegankelijk (tenzij anders vermeld). Gezien de begeleiding geldt wel: vol = vol

Openingstijden
Landleven Winter is op alle dagen geopend van 09:00 tot 18:00 uur.

Pinautomaat
Er is in of bij het park geen mogelijkheid om contant geld te pinnen! Neem dus voldoende contant geld mee. Op een aantal punten is het wel mogelijk om met pin af te rekenen:

 • bij de museumkassa voor toegangskaarten en museumjaarkaarten 
 • bij de museumwinkel 
 • bij de horecalocaties 
 • bij de Landlevenstand
 • bij een aantal standhouders met een mobiele pinautomaat, maar dit is niet standaard.

Printer - Ik heb geen printer; kan ik dan wel een e-ticket bestellen?
Dat is geen probleem. Als je je e-ticket op je mobiel kan laten zien, kunnen wij hem scannen en kan jij genieten van een heerlijke dag bij Landleven Winter.

Product - Ik heb iets gekocht bij een stand, maar het product is kapot. Wat nu?
Je kunt contact opnemen met de standhouder, je hebt immers met hem of haar de koop gesloten.

Toegangskaarten
Is het entreekaartje zowel geldig voor Landleven Winter als het Openluchtmuseum?

Ja, met het entreebewijs heb je zowel toegang tot Landleven Winter als het Openluchtmuseum. 

Wat zijn de toegangsprijzen per persoon voor Landleven Winter?
Kijk hier voor de toegangsprijzen: tickets Landleven Winter. Mocht je problemen ondervinden met het online bestellen, neem dan contact op met de klantenservice. 

Wat gebeurt er met mijn toegangsbewijs als het evenement geannuleerd wordt?
We stellen alles in het werk om Landleven Winter op 10,11 en 12 december plaats te laten vinden. Mocht dit door de ontwikkelingen echt niet meer mogelijk zijn, zal het evenement verplaatst worden. Je ticket blijft geldig voor het evenement.

Kan ik mijn toegangkaart aan iemand anders geven?
De kaarten worden op naam gekocht en kunnen niet overgedragen worden. Doordat alle bezoekers geregistreerd moeten zijn vanwege Corona, is het niet mogelijk om een ticket over te dragen. Het registreren maakt het mogelijk om een gezondheidstest te doen en te weten welke bezoekers er op een dag aanwezig zijn bij Landleven Winter.

NB: De toegangsprijzen zijn incl. toegang Openluchtmuseum. Museumkaarthouders hebben gratis toegang.